181CM Slicica naslovne pored logoa

NP 1903 03 Niksicko generic baner za sajt Caffe MNG 470x90 8

Ljepota prirode Crne Gore je inspiracija za sva vremena

O mjestima i stvarima koje život znače sa Ognjenom Damjanovićem (glumac i producent)
Nikšićanin Ognjen Damjanović, mladi crnogorski glumac i producent, a od januara ove godine i dio ekipe PRVE TV, uspješno gradi karijeru u kojoj iskazuje višestruke talente, pa je već sarađivao sa velikim imenima filma iz Amerike i Evrope, glumio u holivudskom filmu Papillon, italijanskom kratkometražnom ostvarenju Clitemnestra, a pamtimo ga iz crnogorskog filma Slučajevi pravde. Predstavljao je Crnu Goru dva puta na brodvejskom programu muzičkog pozorišta (Pozorište na Terazijama). Oni koji su upućeniji u njegovu karijeru, znaju ovog momka još od kada je nastupao kao glumac/plesač sa Andreom Demirović (Montevizija 2019.)..., pa kao pobjednika sa hip-hop takmičenja... U jeku pandemije korona virusa postaje finalista prestižnog filmskog festivala Lift Off Global u britanskom Pinewood Studiju... Ognjen je definitivno zvijezda u usponu.

Amsterdam 2 cropAmsterdam

C.M: Može se reći da si multidisciplinovana ličnost: gluma, produkacija, ples... Kako se sve to uvezalo i koliko ti sve zajedno daje prednost u nekim budućim glumačkim rolama?
- Glumac mora da posjeduje mnogo vještina, i da ih u svojoj karijeri dovede do perfekcije. To je njegova dužnost, prema publici i liku koji mora da iznese na što vjerodostojniji način. Najveće zadovoljstvo glumačkog poziva je što imate mogućnost da u sebi probudite i proživite nečiji trenutak ili cijeli život. U jednom momentu potrebno je znati plesati, već u drugom da budete dobri u borilačkoj vještini. Zanimljivo, zar ne? (smijeh prim. aut). Trudim se da njegujem pokret i glas, a sa druge strane produkcija mi pruža mogućnost da osmislim koncept projekta po svojoj mjeri. 

Amsterdam 6

C.M: Kako bi opisao godinu iza sebe, šta ti je donijela, a šta uskratila?
Podsjetila me je na važnost trenutka, ljubavi, sloge ali i prolaznosti. Svjesni smo da se moramo zajedno držati i voljeti. Samo tako možemo uspjeti. Uskratila mi je realizaciju inostranih angažmana koji su na čekanju, a sa druge strane donijela nove kontakte i buduće saradnje. Godina puna neizvjesnosti, u svakom smislu, ali moramo dalje. Biće dobro!


MOJIH TOP 5 LOKACIJA U CRNOJ GORI
- Na prvom mjestu je plaža Drobni pijesak koja izgleda kao netaknuta priroda, uz prozirno plavu boju vode. Nakon nje slijede sve divlje plaže u Crnoj Gori, koje nas podsjećaju koliko je naša država lijepa i koliko moramo da je čuvamo. Jedna od njih se nalazi pored fenomenalne Kraljičine plaže. Treće mjesto ide etno selu Nevidio, za sve ljubitelje prirodnih ljepota i adrenalina. Kroz etno selo je opremljen prolaz do čuvenog kanjona Nevidio, što me je oduvijek fasciniralo. Četvrta lokacija je Crno jezero, čiji vazduh i priroda ostavljaju bez teksta i nije ni čudo što ga smatraju najljepšim gorskim očima Durmitora. Za kraj izdvajam Lazure Marina & Hotel, novi kompleks koji odiše mediteranskim šmekom i gdje su ljetnji dani pravo uživanje.


C.M: Jedan ste od onih koji su za vrijeme pandemije otkrili strast prema kulinarstvu. Kako Vam ide na tom polju? Da li ćete u budućnosti da osmislite neki kulinarski šou – glumac koji dobro kuva?
- To bi bila sjajna ideja! U početku je bilo smiješno dok sam učio, ali sada uživam u čarima kuhinje. Trenutno se bavim usavršavanjem crnogorskih specijaliteta. To je lijepa strana karantina, samim tim što mi je kulinarstvo bila skrivena želja. Volio bih uskoro da usavršim i sve morske specijalitete. TV format već sada mogu da zamislim, uz studio i cijeli koncept emisije. Rado bih pristao!  

Berlin 3Berlin

C.M: Koja lokacija u Crnoj Gori je za tebe filmska i zašto?
- Ovo čudo od teritorije koju imamo, je samo po sebi inspiracija za sva vremena. Blizina lokacija, pejzaži, predjeli i priroda su naše bogatstvo. Često volimo da kažemo, kako je negdje u svijetu bolje, a zapravo stranci su ti koji nas same doživljavaju kao svjetsku destinaciju koja će tek dobiti tretman koji zaslužuje. Ako baš moram da izdvojim, nek to budu Crno jezero na Žabljaku i Ada Bojana u Ulcinju. 

C.M: Koliko si obišao Crnu Goru i da li si vrijeme pandemije iskoristio da možda bolje upoznaš neka mjesta u svojoj zemlji? Da li na te izlete vodiš svog psa?
Trudio sam se da vrijeme provedem u prirodi, na mom selu. Pas je bio pored mene, dao sam mu svu ljubav koju sam ujedno uskratio zbog karijere, u proteklom periodu. Bio sam i na Adi Bojani, ona je pravo mjesto za odmor. 

Francuska 2Francuska

C.M: Koje su ti prve asocijacije na djetinjstvo?
Bezbrižnost, neprestana igra, snovi, iskrenost, prve simpatije, selo. 

C.M: Najljepše ljetovanje koje si imao do sad?
Barselona i Madrid, Španija. To su mjesta gdje bih volio jedan dio života da živim. Madrid je posebno mjesto, sa posebnim ljudima i energijom. 

C.M: Da li izdvajaš neko godišnje doba ili u svakom vidiš draž?
- Ljeto. Da se pitam, 365 dana bi postojalo samo ljeto. Društvo me poznaje kao skroz ljetnjeg tipa, i svi sportovi koji su vezani za vodu i plažu su mi dragi. Samo da je što više sunca i vode u blizini. 

Roterdam HolandijaRoterdam

C.M: Da li si gurman i koju crnogorsku hranu voliš? Koju kuhinju od inostranih preferiraš?
- Veliki sam gurman! Zato mi je crnogorska kuhinja ujedno i najdraža. Kada je riječ o specijalitetima kačamak i cicvara su na prvom mjestu. Nakon njih slijedi ovčetina i jagnjetina uz kajmak. Sa druge strane volim morske specijalitete kao što su hobotnica, školjke i lignje. Od inostrane kuhinje izdvajam suši. Obožavam to jelo i volio bih da istražim temeljnije japansku kuhinju.  

C.M: Koja zemlja je na tebe ostavila poseban utisak i zašto?
- Španija, jer nigdje nijesam bio srećan kao tamo. Oni su narod koji uživa u životu, i kojima novac ne predstavlja ama baš ništa. Energični su, djevojke su atraktivne i zavodljive, što mi se posebno dopalo. Tamo čak i kada vam je teško, atmosfera vas tjera da mislite pozitivno. Volim takođe Holandiju i Francusku. 

Amsterdam Holandija

C.M: Kada bi mogao sad da izabereš da otputuješ gdje želiš, gdje bi to bilo i zašto?
To bi uvijek bila egzotična mjesta. Privlače me ostrva i poluostrva, volio bih da to budu Maldivi. Želim da odem i u Kaliforniju. Takođe bih ponovio odlazak u Njemačku, Francusku i Austriju. 

C.M: Nakon toga što si „okusio“ čari Holivuda šta sad priželjkuješ, evropski ili holivudski angažman?
- Nakon časti da se nađem rame uz rame sa svjetskim zijezdama kao što su Charlie Hunnam i Rami Malek u holivudskom filmu Papillon, moram priznati da sam poželio novi angažman u toj razmjeri. Imao sam priliku da sarađujem i sa italijanskim rediteljem. Priznajem da su mi ova dva iskustva veoma draga i važna. Maštam o ulozi koja će biti potpuna suprotnost mojoj prirodi, i koja će iziskivati ogromnu psihičku i fizičku transformaciju. U skladu sa tim, volio bih da ponovim holivudsko iskustvo. 

C.M: Šta bi prvo uradio kada se proglasi kraj pandemije i vrati sloboda kretanja i normala od prije pandemije?
Odmah spakovao kofere. (smijeh prim. aut.)


ČESTO VOLIMO DA KAŽEMO, KAKO JE NEGDJE U SVIJETU BOLJE, A ZAPRAVO STRANCI SU TI KOJI NAS SAME DOŽIVLJAVAJU KAO SVJETSKU DESTINACIJU KOJA ĆE TEK DOBITI TRETMAN KOJI ZASLUŽUJE


Potsdam NjemackaPotsdam

C.M: Kako inače provodiš vrijeme ovih dana, kako izgleda jedan tvoj običan dan?
- Od januara sam dio PRVE TV, i moram priznati da se radi punom parom. Drago mi je što sam u vanrednim okolnostima dobio mogućnost da učim o televiziji, s obzirom da mi je filmski set trenutno onemogućen. Ustajanje rano je postalo sve zastupljenije, samim tim što sam imao priliku da se oprobam i kao voditelj jutarnjeg programa. Odličan kolektiv! Nadam se da će se i pozorište ubrzo vratiti u normalu.


NAKON ČASTI DA SE NAĐEM RAME UZ RAME SA SVJETSKIM ZIJEZDAMA KAO ŠTO SU CHARLIE HUNNAM I RAMI MALEK U HOLIVUDSKOM FILMU PAPILLON, MORAM PRIZNATI DA SAM POŽELIO NOVI ANGAŽMAN U TOJ RAZMJERI.
MAŠTAM O ULOZI KOJA ĆE BITI POTPUNA SUPROTNOST MOJOJ PRIRODI, I KOJA ĆE IZISKIVATI OGROMNU PSIHIČKU I FIZIČKU TRANSFORMACIJU. U SKLADU SA TIM, VOLIO BIH DA PONOVIM HOLIVUDSKO ISKUSTVO


C.M: Sanjaš li Brodvej, da odeš tamo i nastupaš, s obzirom da si sarađivao u dvije sezone brodvejskog programa „11 Countries“ sa renomiranim brodvejskim pedagozima i koreografima? Kakvo je to inače iskustvo?
- Brodvej je poseban svijet i kao umjetniku koji je na početku, dao mi je veliki podstrek samim tim što sam radio sa učenicima legende američkog mjuzikla Boba Fossija (Bob Fosse). Iza mene su dvije uspješne sezone u otkrivanju magije mjuzikla. Morao sam da naučim da pjevam i dopao mi se američki sistem rada. Bill Hastings i Chet Walker su surovi profesionalci i zahvalan sam im na pruženoj prilici.


OD JANUARA SAM DIO PRVE TV, I MORAM PRIZNATI DA SE RADI PUNOM PAROM. DRAGO MI JE ŠTO SAM U VANREDNIM OKOLNOSTIMA DOBIO MOGUĆNOST DA UČIM O TELEVIZIJI, S OBZIROM DA MI JE FILMSKI SET TRENUTNO ONEMOGUĆEN


C.M: Kakve utiske nosiš kao finalista prestižnog filmskog festivala Lift Off Global britanskog Pinewood studija?
- Pinewood je velika prilika i raduje me što smo izabrani da budemo dio jednog takvog filmskog sistema, samim tim što se on smatra kolijevkom najvećih holivudskih hitova.

Skoplje MakedonijaSkoplje

C.M: Koji su projekti na kojima radiš ili su na čekanju... ?
- O novim projektima ne smijem puno da otkrivam osim da ću raditi sa italijanskim rediteljem Giorgiom Lombardellijem na novom dugometražnom filmu. U toku pandemije sam usavršavao italijanski jezik i jedva čekam odlazak u Tolentino, kada se situacija poboljša. Film Clitemnestra koji sam snimio sa Giorgiom je postao finalista kultnog filmskog i televizijskog studija u Bakingemširu gdje bi, ako mjere budu dozvoljavale, ovog proljeća bio moguć odlazak.

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!