Caffe slicica naslovne pored logoa 213

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Ruksaci – suveniri sa pečatom arhitekture

Naš brend: Crnogorski ruksak (C.G.R.) 
Arhitekta Mitar Rakčević iz Podgorice proizvodnjom ruksaka i cegera promoviše Crnu Goru, ali i “zelene” materijale. Njegov brend crnogorski ruksak (C.G.R.) već je osvojio ljubitelje eco friendly proizvoda i crnogorske arhitekture, a Mitar će tokom ovog mjeseca predstaviti novu kolekciju za 2021. godinu. 


NA SVAKOM RUKSAKU I CEGERU NALAZE SE CRNOGORSKA ZDANJA, A NA POLEĐINI KRATAK OPIS GRAĐEVINE. ZATO SU INTERESANTNI I TURISTIMA KOJI IH KUPUJU, PODSJEĆAJUĆI SE NA USPOMENE IZ CRNE GORE.


Ideja postojala ranije ali u vrijeme pandemije realizovana 
“Ideja o konceptu crnogorskog ruksaka (C.G.R-a) nastala je prije nekoliko godina, ali je usljed nedostatka vremena sve do prethodne godine ostala samo na nivou ideje. Nakon iznenadnog dolaska u Crnu Goru iz Slovenije, zbog aktuelne situacije sa pandemijom izazvanom koronavirusom, stvorili su se uslovi da se više posvetim ovoj ideji. Takođe, podstaknut odnosom koji slovenački državljani imaju prema otpadu i reciklaži, najavama da će se u Crnoj Gori uskoro zabraniti prodaja plastičnih kesa i raspisivanjem konkursa za sufinansiranje kreativnih i ekoloških projekata smatrao sam da je idealan trenutak za početak realizacije jedne ovakve priče”, kaže Rakčević za Caffe Montenegro. 


RUKSACI IMAJU OZNAKU “ECO FRIENDLY”


IMG 2427

IMG 2423

Ruksaci i cegeri izrađeni su od materijala i boja koje su visokog kvaliteta i izdržljivosti, takođe imaju oznaku “Eco friendly product-a”, nezapaljivi su i posjeduju evropske sertifikate. Kaže da odabirom ovakvih materijala za izradu nastoji da doprinese promociji “zelenih” materijala na konkretnim primjerima, u savremenom dizajnu.

VE RU SA 27 OriginalMitar Rakčević

Mitar samostalno radi dizajn, španiranje, postavljanje ringli i pakovanje, dok šivenje i štampanje obavlja sa spoljnim saradnicima. Vrijeme koje je potrebno za izradu jednog cegera ili ruksaka zavisi od količine narudžbi, ali se trude da isporuka bude u roku od nekoliko dana.


Crnogorski ruksak: Promocija potencijala koje imamo i njihovo očuvanje
Mitar samostalno radi dizajn, španiranje, postavljanje ringli i pakovanje, dok šivenje i štampanje obavlja sa spoljnim saradnicima. Vrijeme koje je potrebno za izradu jednog cegera ili ruksaka zavisi od količine narudžbi, ali se trude da isporuka bude u roku od nekoliko dana. IMG 2456
IMG 2455

Rakčević ističe da su njihovi kupci najbolji dokaz da se izdvajaju iz postojeće ponude sličnih proizvoda. 
Na svakom ruksaku i cegeru nalaze se crnogorska zdanja, a na poleđini kratak opis građevine. Zato su interesantni i turistima koji ih kupuju, podsjećajući se na uspomene iz Crne Gore. 
“Cilj Crnogorskog ruksaka je da kao suvenir bude prepoznatljiv po svom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti”, poručuje osnivač brenda C.G.R.
Na unikatnim cegerima i ruksacima mogu se vidjeti zdanja poput spomen kompleksa Barutana, sportskog centra Morača, hotela Onogošt, Spomen dom u Kolašinu, kao i most Milenijum, utvrđenje Mamula, katedrala Svetog Tripuna, muzička škola Vasa Pavić u Podgorici…  O svim zdanjima navedeni su istorijski podaci koji su edukativnog karaktera.IMG 2762
Rakčević kaže da su motivi koji se nalaze na crnogorskom ruksaku izabrani isključivo na osnovu značaja koji imaju u arhitektonskom i kulturološkom smislu, ali planira da proširi ponudu…IMG 2770
“Za sada je fokus na takvim motivima, a plan je da osim arhitektonskih ponudimo i neke druge motive kao što su značajne ličnosti iz Crne Gore, urbanizam gradova i drugo. Najveći cilj jeste sama promocija potencijala koje imamo, kao i njihovo očuvanje”, naglašava on.
Rakčević smatra da je doprinos C.G.R.-a višestruk, jer na edukativan, ekološki, a i funkcionalan način predstavlja turističke potencijale Crne Gore. 
Vlasnik ovog brenda tvrdi da je interesovanje građana zaista veliko.IMG 2457 copy
“Zbog cijele epidemiološke situacije koronavirusa najvjerniji kupci su ljudi i firme iz Crne Gore, ali imamo ozbiljne najave za predstojeću ljetnju turističku sezonu.  Imamo jasnu viziju razvoja ovog brenda, a prvi sljedeći korak koji mogu najaviti sredinom marta jeste nova kolekcija za 2021. godinu za koja će biti još zanimljivija za naše kupce. Takođe radimo na širenju ponude sa drugim proizvodima, a o svemu tome ćemo blagovremeno obavijestiti kupce koji nas prate na društvenim mrežama”, poručuje Rakčević. 

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!