Caffe slicica naslovne pored logoa 216

portonovi 2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro

17 uplovljavanja sa oko 1,7 hiljada putnika u luci Kotor

Luka Kotor je, zaključno sa jučerašnjim danom, imala 17 uplovljavanja sa oko 1,7 hiljada putnika, saopštila je marketing menadžer Luke Kotor Maja Danilović.

“Vlada Crne Gore je 10. aprila odlučila da ukine zabranu zatvaranja luka i zaključno sa jučerašnjim datumom Luku Kotor je imala 17 uplovljena sa oko 1,670 putnika”, rekla je Danilović.

Ona je kazala da je prvo uplovljavanje bilo 16. juna, jer su morali da sačekaju s obzirom na to da je situacija u kruznoj industriji ozbiljna i da treba pokrenuti sve polako.

“Imali smo sreće da već u junu dočekamo prvi kruzer. U srijedu je bio kruzer Bela, a petkom dolazi Viking”, navela je Danilović.

Ona je, kada je u pitanju naredni period, kazala da su očekivanja neizvjesna.

“Ono što imamo kao najavu jeste da je nekih 100 dolazaka brodova najavljeno u ovom trenutku do kraja godine, ali da je to realno ne možemo znati s obzirom na to da se situacija sa koronom mijenja iz dana u dan”, istakla je Danilović.

Kako je rekla, nekada su po jednom kruzeru dočekivali po dvije, tri hiljade putnika, i to ukazuje razliku u odnosu na ovu godinu.

Prema njenim riječima, epidemiološke mjere se poštuju i nije do sada bilo nikakvih problema.

“Turisti kada je u pitanju brod ili kruzer moraju poštovati mjere tako da oni bez testa, vakcinacije i bez pridržavanja protokala na samom brodu ne mogu uopšte ploviti”, napomenula je Danilović.

Ona je rekla da za sad ima malo putnika na kruzeru, tako da im nije problem da isprate potpuno poštovanje mjera.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!