Caffe slicica naslovne pored logoa 216

portonovi 2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro

Nezaboravno ljeto u Porto Montenegru!

I ovog ljeta Porto Montenegro pripremio je atraktivan kalendar brojnih uzbudljivih događaja za sve goste, dok je lanac maloprodajnih objekata bogatiji za niz novih restorana, galerija i radnji!

Novo izdanje Međunarodnog festivala mode, vratiće se u Porto Montenegro 23. i 24. jula sa inovativnom „zelenom edicijom“, podsjećajući na važnost principa održivosti  u svijetu mode, upotrebe biorazgradivih materijala i primjene ekoloških postulata i „zelenih praksi“ u skladu sa globalnom retorikom. Zvijezda festivala biiće Ronald Van Der Kemp sa kolekcijom visoke održive mode (Holandija), a iste večeri svoju kolekciju prikazaće prva crnogorska autorka koja u potpunosti stvara po principima održivosti Akka – Aleksandra Džaković.

Sredinom avgusta ljubitelji klasične muzike imaće jedinstvenu priliku da na ovim prostorima prisustvuju programima vrhunskih umjetnika i ansambala koje Porto Montenegro realizuje u saradnji sa Kotor Art Festivalom – a na repertoaru će se naći programi se čuvenog švajcarskog festivala klasične muzike Verbier, dok rani septembar gostima donosi muzičke ugođaje kroz Made in New York džez festival, u saradnji s Rabbit Records-om.

Infinity Pool sunset

Crème de la crème“ ovog ljeta jeste Ljetnja izložba skulptura Idana Zareskog, u saradnji sa „Bel Air Fine Art“ i „Gayo“ galerijama. Od sajmova umjetnosti u Londonu, Parizu, Njujorku i Milanu, pa do galerija u Majamiju, Abu Dabiju i glavne švajcarske galerije u Ženevi, monumentalne kreacije Zareskog tokom ljeta će krasiti umjetničku scenu Porto Montenegra.

Ljetnji događaji počinju početkom juna i trajaće sve do kasnog septembra, obećavajući ljetnje mjesece prepune zabave, muzike, raznolikosti, raspoloženja, umjetnosti, kulture i ljetnje fuzije dobrog osjećaja, nakon godine koja je sve nas stavila na test.

Jedinstven i nov doživljaj šopinga

Sa maloprodajnim objektima svjetskog ranga, šetalištem na obali, hotelom sa pet zvjezdica i svjetskom modnom, restoranskom i gastronomskom scenom, Porto Montenegro, širi svoju maloprodajnu kolekciju sa 10 potpuno novih međunarodnih brendova, tačno na vrijeme za početak ljetnje sezone 2021. godine.


Crème de la crème“ ovog ljeta jeste Ljetnja izložba skulptura Idana Zareskog, u saradnji sa „Bel Air Fine Art“ i „Gayo“ galerijama.


13 DIOR RIVIERA MAG 5591 03 QC

Naselje Porto Montenegro po prvi put dočekuje Dior, kuću koju je 1946. godine osnovao Christian Dior, čiji vizionarski duh nikada nije prestao da čini da se žene širom svijeta osjećaju ljepšima. Iz sezone u sezonu, ovo izuzetno nasleđe iznova je osmisljano od strane njegovih naslednika koji gaje modernost i kreativnu strast. U ovom vanvremenskom prostoru sa terasom, smeštenom u srcu marine, Dior otkriva kapsulu Dioriviera, letnju garderobu koju je dizajnirala Maria Grazia Chiuri, kreativni direktor ženskih kolekcija Dior kuće. Dior Maison predstavljajuci garderobu, aksesoare i predmete, ovom sunčanom kolekcijom čini  život slatkim - La Dolce Vita.


U ovom vanvremenskom prostoru sa terasom, smeštenom u srcu marine, Dior otkriva kapsulu Dioriviera, letnju garderobu koju je dizajnirala Maria Grazia Chiuri, kreativni direktor ženskih kolekcija Dior kuće.


Dodatak luksuznim brendovima kao što su Dolce & Gabanna, Fendi, Rolex i Hublot, koji već dugi niz godina uspješno posluju, biće raznovrsan – od butika Five Star Fashion sa brendovima Ralph Lauren, La Martina & Gant, do butika Bagsy sa aksesoarima i torbama brojnih svjetskih brendova, ili književnog kutka u naselju – knjižare Kosmos. Voli prodavnica, omiljeni crnogorski supermarket u Porto Montenegro je ove sezone došao sa misijom da zadovolji svakodnevne šoping potrebe rastuće zajednice naselja i marine.

8f9a9176 40962659390 o

Nova prodavnica zdrave hrane, Portokali, nudi bezglutenske proizvode, od heljde i sirove hrane, sa pekarom u samoj prodavnici, kutkom sa mliječnim proizvodima i zelenom pijacom. Stories je butik novog koncepta koji podržava domaće i ručno rađene crnogorske proizvode pod jednim krovom – od umjetničkih komada, nakita i kućnog posuđa, do proizvoda za njegu kože, ručno rađenih igračaka i aksesoara.

Za gastronome, ove sezone otvrorena su čak četiri nova restorana! Navale Gastro Bar, gurmansko umjetnički kutak sa odličnom sangrijom, Forza Porto donosi autentične bokeljske delikatese sa modernim i sofisticiranim zaokretom, dok Marea i Panorama kombinju tradicionalnu Mediteransku kuhinju sa dodatkom kulinarskih specijaliteta inspirisanim sjeverom, jela od mesa i pažljivo odabranih vina.

8f9a8770 40962673770 o

Kako Porto Montenegro nastavlja da raste, sa kompletiranim trgom ispred Elena Rezidencija i očekivanim dolaskom Boka Place-a u 2023. godini, ovo tražena destinacija na crnogorskom primorju nudi i idealnu platformu za buduće biznise te niz co-working i luksuznih poslovnih prostora, ostajući pritom neprevaziđena i sofisticirana primorska adresa od međunarodne važnosti i neprikosnovene reputacije, te najpoželjnije mjesto na crnogorskoj obali.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!