Caffe slicica naslovne pored logoa 216

portonovi 2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro

Upečatljiv sajamski nastup

Časopisi Caffe Montenegro i Prostor zajedno sa festivalom Lake fest nastupili na Beogradskom sajmu turizma

Na 41. Beogradskom sajmu turizma, najuspešnijem i najvećem turističkom događaja u regionu koji je ove godine imao slogan “Leto je bliže nego što mislite”, predstavilo se više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno je bilo prisutno 40 država. Sajam je posjetilo preko 75 hiljada posjetilaca. Iz Crne Gore je bilo 36 izlagača. Časopisi Caffe Montenegro i Prostor su bili jedini mediji iz Crne Gore koji su se na posebnom štandu predstavili zajedno sa festivalom Lake Fest promovišući dodatno i festivalski turizam u Crnoj Gori kao važan segment ukupne turističke ponude naše zemlje. Časopis Caffe Montenegro bio je i medijski partner Beogradskog sajma.


Caffe Montenegro i Lake Fest su neposredno prije sajma u Beogradu potpisali saradnju o međusobnoj podršci prepoznavši interes sa obje strane da se jača i promoviše značaj festivalskog turizma u Crnoj Gori. Respektabilni časopis za ugostiteljstvo i turizam i najbolji rokenrol festival u Crnoj Gori svojim djelovanjem i uspjehom su već dugi niz godina prevazišli granice Crne Gore i imaju ozbiljnu pozicioniranost na regionalnom nivou. Lake fest već 8 godina u kontinuitetu, bilježi prosječnu posjetu od preko 205000 posjetilaca iz svih krajeva svijeta. Časopis Caffe Montenegro skoro 15 godina najznačajniji je medij iz oblasti turizma i ugostiteljstva u regionu.


Veliko interesovanje posjetilaca za časopise i festival
Na Beogradskom sajmu (od 21. do 24. februara) Caffe Montenegro i Lake fest su koncipirali nastup koji je objedinio više segmenata turističke ponude. Časopis koji obiluje aktuelnim temama za sve turističke poslenike, ugostitelje, hotelijere, ali i za turistički i ugostiteljski biznis uopšte, i Lake Fest koji na obalu jezera Krupac u Nikšiću dovodi na desetine hiljada gostiju iz regiona izazvali su veliku pažnju posjetilaca Sajma. Isti su se sa interesovanjem zadržavali na štandu u razgovorima sa predstavnicima časopisa i festivala koji su im lično odgovarali na pitanja. Ono što ovakav Sajam neminovno donosi je međusobno umrežavanje i poslovna komunikacija, sklapanje novih poznanstava i jedinstvena je prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom biznisu, a na našem štandu se zaista osjećao taj duh.

 DSC0334Časopis Caffe Montenegro i Lake fest su koncipirali nastup koji je objedinio više segmenata turističke ponude. Časopis koji obiluje aktuelnim temama za sve turističke poslenike, ugostitelje, hotelijere, ali i za turistički i ugostiteljski biznis uopšte, i Lake Fest koji na obalu jezera Krupac u Nikšiću dovodi na desetine hiljada gostiju iz regiona izazvali su veliku pažnju posjetilaca Sajma.


Interesovanje koje su pokazali posjetioci Sajma za naš nastup zaista nam je dodatno dao vjetar u jedra, kako časopisima, posebno časopisu Caffe Montenegro koji već preko deceniju nastupa na ovom Sajmu i oko čijeg se štanda svake godine okuplja mnogo posjetilaca, saradnika, klijenata i prijatelja iz cijelog regiona tako i Lake Festu za koji je dosta ljubitelja rokenrol muzike i ljetnjih festivala pokazalo ozbiljan broj upita i najavu dolaska. Osim pojedinačnih upita, nekoliko agencija iz više država je pokazalo interesovanje za saradnju sa Lake Festom uvidjevši postojanje dovoljno interesovanja za organizaciju grupnih dolazaka na festival. Pored postojećih agencija koje već sarađuju sa festivalom, nekoliko njih je sklopilo ugovor za saradnju što već sad najavljuje opravdano pozitivna očekivanja od ovogodišnjeg izdanja festivala.

PHOTO 2019 02 28 13 29 13 1 copyNacionalna turistička organizacija Crne Gore i lokalne turističke organizacije su osmislili raznovrstan kulturno zabavni program kao i nagradne igre za posjetioce sajma, a crnogorski hotelijeri su pripremili posebne popuste

Beogradski sajam – ubjedljivo najveći turistički događaj u regionu
Sajam turizma u Beogradu sadrži tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 10. Međunarodni sajam vina BeoWine, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-oprema i 15. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“. Uz cjelodnevne stručne i prateće programe, manifestacija obiluje aktuelnim temama za sve turističke poslenike, ugostitelje, hotelijere, ali i posjetioce.
Ovogodišnji sajam otvorio je potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavili su turističku ponudu Crne Gore. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i lokalne turističke organizacije su osmislili raznovrstan kulturno zabavni program kao i nagradne igre za posjetioce sajma, a crnogorski hotelijeri su pripremili posebne popuste. Posebnu pažnju posjetilaca sajma u Beogradu i najveću gužvu na štandovima su imali “Plantaže” i naši mali crnogorski proizvođači hrane koji su se predstavili sa crnogorskim pršutom i raznovrsnim sirevima.


PHOTO 2019 02 28 13 29 13 2 copyMinistarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavili su turističku ponudu Crne Gore

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Republika Bugarska, a zemlja partner Sajma turizma 2020. godine biće Arapska Republika Egipat.
U cilju unapređenja i promocije svih tipova turizma, Beogradski sajam je ove godine posebno predstavio omladinski turizam, jedan od najpopularnijih oblika turizma u svijetu koji značajno učestvuje u ukupnim turističkim kretanjima.
Atraktivna multimedijalna manifestacija posjetiocima je pružila jedinstvenu mogućnost da uz ekskluzivne sajamske pogodnosti na vrijeme bukiraju aranžmane za ljetnju sezonu, probaju vina i gastro specijalitete iz različitih regija i djelova svijeta.

 MG 6138 copyPosebnu pažnju posjetilaca sajma u Beogradu i najveću gužvu na štandovima su imali “Plantaže” i naši mali crnogorski proizvođači hrane koji su se predstavili sa crnogorskim pršutom i raznovrsnim sirevima

Medijski partneri manifestacije su bili: Russian Travel Digest, Travel Daily News, Turistički svet, TU magazin, InHoreca, InHotel, Color Press Group - Magazin Hoteli&Restorani, Adria Media Group, BelGuest, Place2Go, FTNnews.com, RusTourismNews.com, Srbija koju volim, magazin Caffe Montenegro, magazin SEEbtm, portal Style.rs


TEKST: SANJA GOLUBOVIĆ

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!