Caffe slicica naslovne pored logoa 216

portonovi 2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro

9. salon vina MonteVino

Deveto izdanje najkvalitetnijeg i najvećeg vinskog događaja u Crnoj Gori, ali i oybiljno pozicioniranog u vrh liste najvažnijih u regonu –MonteVino održaće se 15. i 16. marta u hotelu Hilton.Na pragu decenije postojanja Montevino koji organizuje Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, Ministrstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i održivog razvoja, Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice godine će imati ove godine najluksuznije izdanje– očekuje nas istinski vinski spektakl. Na 9 izdanju salona Montevino 2019 posjetioci će moći da probaju 600 vina 125 vinarija (22 crnogorske )iz 16 država.

Uvod u MonteVino 2019 je 12. marta u 17h Masterclass - Bordeaux inside out koji počinje u 17h (Hotel Hilton Podgorica-sala Ksenija)  u saradnji sa Mr. Louis de Bonnecaze iz Bordeaux-a. Na tom masterclasu probaće se izuzetno probrana i cijenjena vina čuvene etikete iz Bordoa.Takođe 12. marta u 19h na istom mjestuLjubica Radan, predsjednice Vinske Akademije Srbije, enologa i internacionalnog ocenjivača vina održaće predavanje o ocjenjivanju vina na svjetskim takmičenjima, tokom predavanja će se probati i nekoliko vina koja su osvojila nagradu na nekom od poznatih svetskih ocjenjivanja.13. marta od 17 h  je masterclass “Istarska vina koja su osvojila Evropu” – Damjanić.

Medijski predstavnici su pozvani da budu gosti na najtraženijem i najluksuznijem masterclassu ove godine 12. marta u 17h - Masterclass - Bordeaux inside out kada će biti podijeljene i akreditacije predstavnicima redakcija koje će pratiti Montevino 15. i 16.marta, te je ovo ujedno i poziv za akreditacije.

Prošle godine Montevino je ispratilo 20-ak redakcija iz cijelog regiona, desetine novinara koji su su pratili, izvještavali, intervjuisali poznate vinare, somelijere, enologe, izlagače je prenijelo utiske u preko 100 kvalitetnih izvještaja, itervjua, i reportaža objavljenih u svim medijskim formama u cijelom regionu.

Monte Vino ima misiju da kroz elitnu manifestaciju salona izuzetnih vina afirmiše upravo na tom nivou crnogorske vinarije, mislimo prvenstveno one koje potpadaju pod kategoriju „male“. Upravo one imaju izuzetnu priliku da na ovom događaju njihova vina ocjenjuju najbolji sommelieri i enolozi iz čitavog svijeta. Neka vina su se na nekom od prethodnih 8 izdanja MonteVina upravo lansirala na tržište zahvaljujući našem ocjenjivanju gdje je istaknut i zabilježen njihov kvalitetSve se to radi s ciljem da se obogati „ukus“ crnogorske originale vinske priče i svijetom pronese popularnost vina ovog podneblja. I ove godine će ocjenjivanje crnogorskih vina raditi žiri sačinjen od  najeminentnijih  vinskih sudija  iz Evrope koji su veliki izazov i za novinare koji će biti prisutni na događaju.“ – poručuje Luka Bešić – potpredsjednik Udruženja somelijera Crne Gore.

Za sve dodatne informacije u vezi događaja 9. salon vina MonteVino2019 možete komunicirati organizatore događaja preko e-mail adrese: montevino2019@gmail.com

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!