Caffe slicica naslovne pored logoa 205

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Crna Gora postaje partner sajma turizma u Štutgartu

Turistička ponuda Crne Gore, sa akcentom na biciklizam i planinarenje, biće predstavljena na najvećem specijalizovanom evopskom sajmu u Štutgartu početkom 2020. godine, što je veliki iskorak u promociji naše zemlje posebno na zapadnoevropskom tržištu.

Ugovorom o ovakvoj saradnji koji su danas u Berlinu potpisali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i izvršni direktor Camping Motor Touristik (CMT) sajma iz Štutgarta Roland Bleinroth, Crna Gora biće zemlja partner ovog sajma, koji ima preko 240 000 posjetilaca i više od 2 000 izlagača iz cijelog svijeta. Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i gradovi za aktivni odmor.

Ovaj značajan Ugovor potpisan je na crnogorskom štandu na sajmu turizma ITB u Berlinu, takođe jednom od najvećih manifestacija za promociju turizma na kome Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna i lokalne turističke organizacije u saradnji sa turističkom privredom predstavljaju turističku ponudu Crne Gore od 6. do 10. marta.

„Danas smo napravili veliki iskorak u promociji Crne Gore kao turističke destinacije u svijetu, posebno na tržištu Zapadne Evrope. Ljubiteljima aktivnog odmora u Crnoj Goru na raspolaganju je mnoštvo biciklističkih ruta i planinarskih staza, a mnoge prolaze kroz nacionalne parkove koji obiluju prirodnim ljepotama“, istakao je Radulović.

Pored ovog ugovora, ministar Radulović, državni sekretar Damir Davidović i direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić održali su niz sastanaka sa predstavnicima značajnih turoperatora, organizacija i udruženja iz oblasti turizma među kojima su „Deutscher Reisering“, „Thomas Cook Media & Partnerships“, „DerTouristik“, „TUI France“, „TUI UK&Ireland“, „TUI RUSSIA&CIS“, „AviaReps Poland“, „Baltic Aviation Support SIA“ i dr. na kojima je razgovarano o unapređenju saradnje i zajedničkim marketing aktivnostima na emitivnim tržištima.

Takođe, razgovarano je  i sa predstavnicima „Lufthansa City Center (LCC)“ franšizne mreže 650 turističkih agencija iz 90 zemalja svijeta o organizaciji ovogodišnje Generalne skupštine „Lufthansa City Centre“ u Crnoj Gori, kada se očekuje dolazak preko 500 generalnih menadžera i marketinških stručnjaka  turističke industrije širom svijeta.

Tokom događaja IMM (International Media Marketplace), koji se održava dan uoči sajma,  razgovarano je o mogućnostima saradnje na promociji turističke ponude Crne Gore sa predstavnicima preko 20 renomiranih medija iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, između ostalog sa predstavnicima Suddeutsche Zeitung, Frankfurt Sonntags Zeitung, Bild der Frau, die Presse, Reisefreunde, Reisegala, Neue Waestfaehlische, WienerZeitung.

Posjetioci sajma iskazali su najveće interesovanje za ponudu aktivnog odmora u nacionalnim parkovima i organizovane izlete. Atraktivna ponuda za aktivni odmor, biciklističke i planinarske staze i netaknuta priroda privlače sve veći broj gostiju iz Njemačke. Prethodne godine Crnu Goru je posjetilo 80 odsto više turista sa ovog tržišta koji su ostvarili 73 odsto više noćenja u odnosu na 2017. Turoperatori koji u svojim programima nude Crne Goru najavljuju odličan buking  i tokom ove godine.

Ono što posljednjih godina doprinosi konstantnom rastu gostiju sa ovog tržišta je i odlična avio-povezanost sa tržištem Njemačke. Naime, nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines“ pored linija za Frankfurt i Dizeldorf najavljuje i letove iz Tivta za Lajpcig i Minhen, kao i uvođenje nove linije iz Hanovera. Pored nacionalne avio-kompanije, niskobudžetna avio kompanija „Wizz Air“ ima cjelogodišnje letove ka Memingenu, dok „Ryan Air“ saobraća za Berlin preko cijele godine. Ono što je novina je da niskobudžetna austrijska avio kompanija „Laudamotion“ u saradnji sa kompanijom „Ryanair “ uvodi novu liniju na relaciji Podgorica-Štutgart za ovu godinu. „Eurowings“ tokom ove godine nastavlja sa prodajom sezonske avio linije na relaciji Tivat– Dizeldorf, a najveća avio-kompanija Njemačke „Lufthansa“ uvodi nove linije od aprila i  to jednom nedeljno iz Frankfurta i Minhena za Tivat.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Podgorice, Bara, Kotora, Budve, Ulcinja i Tivta, nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines“, JP NPCG, JP Morsko Dobro, HG „Budvanska Rivijera“ i „Montenegro Stars“, „Beppler & Jacobson”, „Karisma Hotels Adriatic“,  „Regent Porto Montenegro“, hotel „Huma“ iz Kotora, „CentreVille Hotel & Experiences“, „Verde Complex“ i agencije „Montenegro Tourist Service“, „Adria DMC“., „DM Yachting“., „Globtour Montenegro“., „Explorer DMC“. , „Talas DMC“. i „Montengro Destination“. 

„ITB“ sajam turizma je najposjećenija turistička berza koja okuplja predstavnike institucija, organizacija i privrede. Očekuje se da će sajam ove godine posjetiti preko 100 000 posjetilaca od čega preko 60 000 predstavnika turističke privrede.  

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!