Caffe slicica naslovne pored logoa 205

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Ogledala kreativnih bajki

Top praznične dekoracije izloga širom svijeta /

Novogodišnji i božićni ugođaj i tople priče u praznično vrijeme srijećemo na svakom koraku. Dok šetate gradom, pogled na izlog može vas odvesti u maštovitu bajku ispunjenu dječijim maštarijama ili prikazati porodičnu toplinu u nekonvencionalnoj atmosferi u kojoj praznične ornamente zamjenjuju maskirane vile i šumske životinje. Krenite sa nama u razgledanja najljepših svjetskih prazničnih izloga New Yorka, Pariza, Londona…

Colmar Francuska copy

Postoji puno malih načina da oživite praznično raspoloženje - tako što dekorišete svoju jelku ili slušate prazničnu muziku. Ali, bilo da ste zaljubljenik praznične čarolije ili ste tu samo zbog cipela, pred ovim spektakularnim prazničnim izlozima radnji ne možete ostati ravnodušni.

1 copy

tifani london


Duh novogodišnjih i božićnih praznika smjestio se u skoro sve robne kuće i dizajnerske butike širom svijeta


Božićni marketi i novogodišnje pjace u Evropi

Svake godine gradski centri u Evropi su dirnuti magijom Nove godine i Božića. Praznična tržišta pojavljuju se na glavnim trgovima i osvjetljavaju ulice tokom mračnih zimskih noći. Svi vole dekoracije i svijetla, posebno kada padne mrak. Svuda se širi miris hrane i pića i čuje zvuk prazničnih pjesama. Sve miriše na Novu godinu i Božić.

6a4ededda79057005918516ef7dec73a copy

Prvi koji službeno iz godine u godinu otvaraju prazničnu sezonu jesu najpoznatiji tržni centri na svijetu koji kao da se nadmeću u raskoši koju prezentuju u uskom prostoru koji ih dijeli od vanjskog svijeta i kojim prolaznike mame u svoju prestižnu viziju. Ovoj priči svakako pripada poznati njujorški Bergdorf Goodman čiji je ovogodišnji izlog jedan od najljepših koje ste vidjeli. Podižući konstantno nivo kreativnosti kad je riječ o uređenju izloga, poznata kuća smještena na Petoj aveniji na Manhattanu otkrila je svoje glamurozne izloge. Izlog po izlog i ukras po ukras, Bergdorf Goodman počast odaje kultnim kulturnim institucijama - Američkom muzeju prorodnih nauka, Brooklyn Academy of Music (BAM), Museum of the Moving Image, Botaničkoj bašti New Yorka, Njujorškoj filharmoniji, New-York Historical Society i UrbanGlassu. Pod vođstvom Davida Hoeyja, Američki muzej prirodnih nauka je tako dobio izlog ispunjen kosturima dinosaurusa optočenima 1.5 milionom Swarovski kristala, Filharmonija sa neonom obasjanim instrumentima ispred kojih stoji dirigent, a izlog posvećen botaničkoj bašti New Yorka sastoji se od baštovana koji sjede okruženi biljkama.

5

Ova dinamična i višeslojna oda New Yorku nastala je u saradnji sa brojnim umjetnicima i lako nas dovodi do zaključka kako bi teško bilo odmaći se od prazničnih izloga Bergdorf Goodmana.


Velike robne kuće ukrašavaju svoje izloge spektakularnim ukrasima – velikim zvonima, jelkama, svijetlećim skulpturama, lutkama i odjećom koja mami kupce. Ovu tradiciju je započela 1870. robna kuća Macy’s i od tada, sve robne kuće u Njujorku se svake sezone takmiče ko će imati najljepši izlog za Božić.


bec copy

Praznični izlozi u Njujorku

Tokom božićnih i novogodišnjih praznika, trgovci se žestoko bore za svakog kupca, tako da se svijet mode na neki način i takmiči u uređenju izloga. Velike robne kuće se takmiče ko će imati najljepši, najveći i najbogatije uređen izlog, a poznati svjetski dizajneri dekorišu izloge isključivo za njih.

Velike robne kuće ukrašavaju svoje izloge spektakularnim ukrasima – velikim zvonima, jelkama, svijetlećim skulpturama, lutkama i odjećom koja mami kupce. Ovu tradiciju je započela 1870. robna kuća Macy’s i od tada, sve robne kuće u Njujorku se svake sezone takmiče ko će imati najljepši izlog za Božić.

fendi2 copy

shanel


Robna kuća Macy’s - Legendarni izlozi robne kuće Macy's iz godine u godinu inspirišu posmatrače da vjeruju u magiju sezone godišnjih odmora. Izloge je kreirao dizajner Roia Sulivan. Bergdorf Goodman i Lord & Taylor će odvesti kupce u pejzaže Muzeja prirodne istorije i začaranu šumu sa 34 ručno oblikovanih životinja. Barneys slavi “Love, Peace, and Joy”, dok Tifany & Co. donosi blistave legendarne znamenitosti grada.

Macy s Christmas Light Show copy


Jednostavni i brzi trikovi uređenja izloga

  1. 1. Kada imate simpatičnu pekaricu morate imati inspiraciju za kreaciju fantastičnog izloga. Ovaj koji vam predstavljamo je super sladak! Palata od medenjaka, kućice i ornamenti odmah izazivaju toplinu oko srca, a i vodu na ustima. Sjajan primjer za ovo je podgorička poslastičara Čarolija - prava čarolija i praznik za oči i nepca.
  2. Novogodišnja jelka napravljena od džinsa i ukrašena ornamentima u Levisovoj radnji. Originalna ideja za praznični izlog!
  3. Još jedna super elegantna i kreativna postavka za novogodišnje i božićne praznike, ovog puta napravljena od kravata.
  4. Ovaj rustični i topli izlog cvjećare ispunjen cjepanicama pokazuje kako prirodni elementi i te kako mogu doprinijeti prelijepom izgledu izloga.
  5. Super slatki prozor koji izgleda jednostavan za izradu. Sniježne planine, stablo i nekoliko proizvoda koji će nas utopliti tokom zimske sezone…

2 copy

3

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!