Caffe slicica naslovne pored logoa 205

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Besplatan prevoz do skijališta i popust na ski-pas 25 odsto

Privredna komora će kroz projekat “Snaga je u nama” obezbijediti besplatan prevoz iz Podgorice, Kolašina i Žabljaka prema skijalištima, a i Nikšićani će vikendom imati besplatan prevoz do Ski-centra Vučje.

Kako je najavila sekretarka Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Sanja Marković, građanima i turistima iz Podgorice biće podijeljeni vaučeri za25 odsto popusta na ski-pas u skij alištu na Bjelasici.

Popust

Marković navodi da će, inače, cijena ski-pasa na Bjelasici biti 20, a na Savinom kuku 13 eura, jer opština Žabljak dotira jedan dio.

-Ponuda je ove godine fokusirana na domaće i tržišta iz regiona i to prvenstveno Srbije, BiH i Albanije, a dijelom je planirana na tržištima Njemačke, Velike Britanije, Poljske, Izraela kazala je Marković i dodala daje, s obzirom na odnos cijene i kvaliteta, ponuda crnogorskih zimskih centara regionalno konkurentna, a hotelijeri i ugostitelji su pripremili niz cjenovno atraktivnih aranžmana, posebno za novogodišnje praznike.

-S obzirom šta nude skij ališta cijene su konkurentne tvrdi Marković i navodi daje Privredna komora prevoz organizovala u saradnji sa NTO i lokalnim turističkim organizacijama.

-Nakon nekoliko sastanaka precizirali smo broj autobusa, uključili smo i TO Nikšić zbog Ski-centra Vučje i opštinu Podgoricu, koja postaje ski-destinacij a nakon otvaranja auto-puta. Iz Kolašina će takođe do skij ališta biti angažovan veliki autobus sa 50 mjesta tokom dva mjeseca skijaške sezone, a moguće je i duže, ako bude interesa. Biće pet rotacij a dnevno iz centra grada istakla je Marković. Njihov prijedlog je i da se na usputnim stanicama naprave parkinzi gdje bi turisti ostavljali auta kako bi se prevazišao problem manjka parking mjesta na skijalištima.

Podgoricu promovišemo kao ski destinaciju gdje gost može biti preko dana na skij anju u Kolašinu, a onda se vratiti u neki od hotela u Podgorici obj ašnj ava Marković. Dodaje da su za ovaj projekat budžetska sredstva obezbijeđena.

-Do skijališta Kolašin 1600 planirano je pet rotacija dnevno velikim autobusom sa 50 sjedišta. Do Savinog kuka saobraćaće tri manja autobusa sa jednom rotacijom i sa tri pozicije na Zabljaku. Do Ski-centra Vučje svakog vikenda će biti organizovan prevoz iz Nikšića objasnila je Marković dodajući da su uputili apel nadležnim ministarstvima i opštinama da saniraju i obezbijede kontinuiranu prohodnost puteva prema skijalištima.

Ona je podsjetila daje PKCG podržala kampanju Longstay Montenegro, prepoznatu kao “energetski” turizam i namijenjenu zapadnoevropskom tržištu.

Zasadaje prijavljeno 11 hotela, jedan hostel i nekoliko izdavalaca privatnog smještaja, od Podgorice do Sutomora i Bara, Budve i Kotora. Marković smatra da su aranžmani od 35 eura na dan primamljivi i da bi, uz pojačanu kampanju, turistička privreda mogla da postigne odlične prihode i produži sezonu.

Navela je da su predložili da se sa ski-centrima iz regiona potpiše sporazum o kupovini i korišćenju ski-pasova, koji bi mogli da se kupe u jednom, a koriste u svim centrima potpisnicima te inicij ative, kao i da se omogući onlajn prodaj a ski-pasa ili makar prodaja na više punktova i u hotelima.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!