Caffe slicica naslovne pored logoa 215

portonovi 2024 MNE Media Digital Banner Caffe Montenegro

Odmarališta i lječilišta koja čekaju da vas ,,razmaze" tretmanima

FeelGood: Njemačka - spa centri bogastvo turističke ponude /

Putovanje u ovu zemlju može biti kombinacija rekreacije i efikasne revitalizacije. Posebno mjesto među prirodnim bogatstvima ove zemlje zauzimaju termalni izvori sa ljekovitom, mineralnom i slanom vodom

Ako želite pobjeći od svega i opustiti se, Njemačka je pravo mjesto za vas. Više od 350 lječilišta i odmarališta samo čekaju da vas ,,razmaze" senzacionalnim iskustvima u vodi, planinama ili usred zelenih livada i šuma.

Njemačka je rajsko mjesto za one koji vole da se kupaju u toplom bazenu, parnom kupatilu ili sauni. Putovanje u ovu zemlju može biti kombinacija rekreacije i efikasne revitalizacije. Posebno mjesto među prirodnim bogatstvima ove zemlje zauzimaju termalni izvori sa ljekovitom, mineralnom i slanom vodom. Jedini problem je koje mjesto odabrati i kuda ići jer je toliko dobrih prirodnih toplih izvora. Mnoge terme u Njemačkoj sačuvale su tradiciju starih rimskih termi. Gosti se podvrgavaju svim procedurama oporavka, čišćenja i opuštanja. Muškarci i žene zajedno idu u bazene, kupke i saune. Djeci mlađoj od 14 godina obično je zabranjen ulaz, jer za njih postoje posebne igraonice.

U wellness hotelima u Njemačkoj možete istovremeno njegovati psihičko i fizičko blagostanje. Briga o sebi je u prvom planu. Kad ,,punite baterije" i uživate u opuštanju u potpunosti zaboravite na vrijeme.

U wellnes hotelima možete se opustiti u sportskim aktivnostima kao što su golf, skijanje, planinarenje, jahanje ili biciklizam,  i doživjeti apsolutni mir? Vodeći spa hoteli i odmarališta nude sve što vaše srce poželi!

Predstavljamo vam najbolje njemačke termalne i spa centre gdje možete poboljšati zdravlje i dobro se zabaviti.

Bad Verishofen - Odmaralište koje nudi vrhunske tretmane

Ovo banjsko odmaralište začetnik je čuvene metodologije prirodnog liječenja.  UNESCO ga je 2015. godine proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom. U ovom gradu je živio i radio njegov tvorac, poznati sveštenik i terapeut Sebastian Knajp 40 godina.

On je započeo tzv. Knajp hidroterapiju. Odmaralište je pruža vrhunske medicinske tretmane i izvanredne usluge u impresivnoj infrastrukturi. Uz podršku i vođstvo više od 90 ljekara, posjetioci mogu iskoristiti Knajp - zdravstvene tretmane usmjerene na prevenciju i rehabilitaciju stresa, umora, bolova u leđima i problema s cirkulacijom. Odmaralište je dalo svoj moderni holistički zaokret u Knajp terapiji koja uključuje način života i wellness. Posjetioci mogu koristiti terme gdje kupališta i saune pokrivaju više od 7.000 kvadratnih metara u tropskom okruženju.

Baden-Baden: Banja i kulturni grad

Nekada ljetnja prijestonica Evrope, Baden-Baden je danas poznat širom svijeta kao banja i kulturni grad i vrhunska reputacija za zdravstvenu zaštitu. Ovaj grad se ističe svojim glamuroznim festivalima, elegancijom i blagom klimom.

Smješten na prekrasnom mjestu na ivici šume, Baden-Baden pruža najelegantnije okruženje koje se može iskoristiti za kulturni ili zdravstveni odmor. Tu je 12 prirodnih termalnih izvora koji izviru iz dubine od 2.000 metara, snabdijevajući termalne banje toplom izvorskom vodom temperature 68 stepeni celzijusovih za uživanje turista koji dolaze iz cijelog sveta. Voda se takođe koristi za širok spektar tretmana.

2

Baden-Baden; Izvor: GNTB/Francesco Carovillano

Jedna od znamenitosti Baden-Badena, je alabaster bijeli Kurhaus jedan od najljepših kazina na svijetu, dok je Festivalska dvorana – drugo po veličini mjesto za operu i koncerte u Evropi – spektakularno mjesto za godišnji Whitsun festival koji se održava u čast Herberta von Karajana.

Vizbaden - Banjski grad sa 26 toplih izvora

Prvi ortopedski centar otvoren je u ekskluzivnom lječilištu Vizbaden daleke 1836. godine. Sjajna reputacija banjskog grada dijelom se svodi na njegovih 26 izvora.

Vizbaden je rano stekao status svjetskog spa lječilišta, s objektima kao što su Kajzer Fridrih i Aukamtal termalne kupke koje i danas garantuju maksimalno opuštanje. Danas su topli izvori ključni u pružanju efikasnih medicinskih i kompleksnih balneoloških tretmana za različita stanja. I tako je Vizbaden dom mnogih klinika za liječenje i rehabilitaciju, uključujući ustanove specijalizovane za reumatske i ortopedske probleme. Osim medicinskih usluga, mnogi hoteli imaju svoje termalne izvore i nude vrhunske wellness tretmane.

3

Vizbaden, Francesco Carovillano; Izvor: GNTB/ Fracerscno

Vizbaden je dio evropske rute istorijskih termalnih gradova i međunarodne mreže održivih turističkih destinacija, bogatih istorijom i kulturnim naslijeđem, koje svoje termomineralne vode koriste za zdravlje i dobrobiti.

Bad Ems - Sauna koja pluta na rijeci

Poznat kao glamurozno kraljevsko banjsko odmaralište i njemački odgovor na Nicu, ovaj banjski grad na rijeci Lahn je ekstra posebna destinacija koja će privući svakoga ko misli o zdravlju. Bad Ems ima svoje ljekovite mineralne i termalne izvore kojima treba zahvaliti za ovu reputaciju.

4

Bad Ems: UNESCO World Heritage Site ; Izvor: lookphotos/Günhter Bayerl

Sa ne manje od 15 mineralnih izvora, Bad Ems je idealna lokacija za svakoga ko treba da ,,napuni baterije". Prirodni ljekovi koji se nude u banji koriste se za liječenje respiratornih bolesti, alergija i kardiovaskularnih oboljenja. Savremena medicinska čuda ovdje imaju svoje mjesto uz prirodne lijekove i tradicionalne azijske metode liječenja. Ljubitelji wellnessa će biti impresionirani Ems Thermal Spa, koji je jedan od najljepših spa kompleksa u Njemačkoj i prvi koji ima saunu koja pluta na rijeci. Bad Ems zauzima odličnu lokaciju u srcu Parka prirode Nassau, gdje posjetioci mogu oprobati u svim vrstama aktivnosti, od planinarenja do paraglajdinga.

Kao i Vizbaden dio je evropske rute istorijskih termalnih gradova i međunarodne mreže održivih turističkih destinacija bogatih istorijom i kulturnim nasljeđem.

Bad Kisingen - Ljekovite mineralne i blatne kupke

Bad Kisingen sa impresivnim zdravstvenim programom, ima mnogo toga u ponudi kada je u pitanju wellness.

5

Bad Kisingen: Luitpoldbau, UNESCO World Heritage Site; Izvor: lookphotos/Günhter Bayerl

Zdravstveni tretmani u Bad Kisingenu baziraju se na mineralnim i blatnim kupkama koje su poznate po svojim ljekovitim moćima. Pored širokog spektra visokokvalitetnih zdravstvenih tretmana u ponudi je takođe i fitnes. Preporučuju se termalne kupke KissSalis. Posjetioci se opuštaju u vodi na površini od 1.000 kvadratnih metara sa intenzivnim tretmanima slanom vodom. Očekuju ih i različiti terapijski i masažni bazeni, inhalacije slanom vodom, staklena parna kupatila i soba s blatom. SaunaPark je još jedan vrhunac prekrasnog svijeta wellnessa u Bad Kisingenu.

Bad Nauhajm - Moderne klinike u prostranim parkovima

Kao vodeći medicinski centar koji se može pohvaliti najmodernijim klinikama, vrhunskim tretmanima i prostranim parkovima, Bad Nauhajm je stvoren za duge i ležerne odmore s fokusom na zdravlje i opuštanje.

6

Bad Nauhajm; Izvor: GNTB/ Günter Standl

Medicinski pristup koji se tradicionalno primjenjuje u Bad Nauhajmu, banjskom odmaralištu specijalizovanom za kardiovaskularne poremećaje je Knajp hidroterapija koja se zasniva na lokalnoj slanoj vodi. Bogati elementima u tragovima, prirodnim ugljen dioksidom i gvožđem, izvori iz dubina većih od 200 metara koriste se za kupanje i piće. Impresivne zdravstvene prednosti mogu se iskusiti i udisanjem kapljica u jednoj od kućica. Bliske veze između programa akutne njege i rehabilitacije u odmaralištu pružaju posjetiocima mogućnost da ostanu dok se potpuno ne oporave, uz pomoć tradicionalnih banjskih sadržaja, koji slučajno čine najveći evropski samostalni kompleks.

Bodensko jezero: Biciklistička staza od uspona do dvoraca

Ova duga biciklistička staza od Švapskog do jezera Kenigze pruža zadivljujući pogled na Alpe i alpsko podnožje. Međutim, ova ruta će vas natjerati da istražite  brojne prekrasne znamenitosti.

7

Bodensee-Königssee-Radweg; Izvor: GNTB/ Günter Standl

Sa panoramskim pogledom na Alpe od početka do kraja, slikovitim jezerima, selima i gradovima i bajkovitim dvorcima kralja Ludviga II, biciklističku stazu Bodensko jezero- Kenigze ne treba propustiti. Iskušenje su, međutim, brojni usponi sa kojim se treba uhvatiti u koštac. Ruta počinje u Lindauu i skreće do Sonthofena ubrzo nakon Imenstata, prije nego što se biciklisti vrate na prvobitnu stazu u blizini Retenberga.

Prolazeći kroz talasasaste brežuljke Algoja, ruta vodi pored pivare Bad Telc, jezera Tegernze i jezera Šlirze. Biciklisti ne propuštaju da zastanu u Hoenšvangau i razgledaju dvorce Nojšvanštajn prije nego što konačno završe na prekrasnim mjestima Berchtesgadeni jezero Kenigze, gdje ruta završava.

Bad Visze - Obiluje jod-sumpornim kupkama za opuštanje

Dolina Tegernsee je šarmantna mala regija za odmor na samoj granici Alpa u Bavarskoj. Visoko specijalizovana medicinska ekspertiza postoji u njenom srcu Bad Visze, gdje čekaju izvori jodnog sumpora.

8

Bad Visze; Izvor: GNTB/Francesco Carovillano

Posjetioci Bad Visze-a su tretirani u prestižnim spa objektima, sanatorijumima i klinikama. Jod-sumporni izvor u Bad Visze-u oslobađa svoje prirodne iscjeliteljske moći na više načina, pružajući predah ljudima koji pate od reume, respiratornih i kardiovaskularnih bolesti, problema s očima i kožnih oboljenja. Posjetioci koji traže konkretnu pomoć ili samo opuštanje neće biti razočarani jod-sumpornim kupkama, koje su poznate za ublažavanje mišićne napetosti.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!