Caffe slicica naslovne pored logoa 213

2024 April Cafe Montenegro digital banner v2

Turistička organizacija opštine Tivat po prvi put organizuje edukativni kongres „ Tivat Tourism Think Tank 2022 – Regeneration for the Region”

Turistička organizacija opštine Tivat ove godine po prvi put organizuje edukativni kongres za turističku privredu i javni sektor. Kongres „ Tivat Tourism Think Tank 2022 – Regeneration for the Region” će se održati u Tivtu od 14. do 16. novembra o.g. u hotelima „Palma” i „Regent Porto Montenegro”. U okviru istog biće organizovana predavanja, radionice, kao i zanimljiv dodatni sadržaj u vidu sportskih aktivnosti, promocije lokalnih proizvoda i izleta za učesnike. 

tttt baner 02

“Naš cilj je da kongres preraste u tradicionalni događaj sa međunarodnom i regionalnom reputacijom i u planu je održavanje svakog novembra u okviru Novembarskih dana opštine Tivat. Namjera je da se u okviru ovog dvodnevnog događaja organizuje više interaktivnih radionica edukativnog karaktera, koje će doprinijeti razmjeni iskustva i da se, kroz predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti turizma, daju smjernice svim stejkolderima u turizmu na koji način bi trebalo unaprijediti turistički proizvod i marketing u skladu sa aktuelnim trendovima u turizmu.” –istakla je direktorica TO Tivat, Danica Banjević. 

Kongres „Tivat Tourism Think Tank” će se održavati na engleskom jeziku, a među govornicima će se naći neki od vodećih međunarodnih profesionalaca: Anna Pollock, Ulf Sonntag, prof. dr Claudia Broezel, Jeremy Smith i brojni drugi. 

  • Anna Pollock, glavni govornik na brojnim međunarodnim događajima iz oblasti turizma, govoriće o regenerativnom turizam, koji ima za cilj revitalizovanje i regenerisanje lokalne zajednice i vrijednosti destinacije.
  • Ulf Sonntag je generalni direktor NIT-a, Instituta za istraživanje turizma Sjeverne Evrope. On će u okviru svog izlaganja podijeliti najnovije reprezentativne podatke istraživanja tržišta Njemačke odnosno Evrope kada je riječ o trendovima u putovanjima, a takođe će uraditi i benchmarking analizu.
  • Prof. dr Claudia Broezel, profesor ekonomije turizma i marketinga sa fokusom na digitalnu transformaciju i održivost na master studijama Eberswalde Univerziteta, smatra da će digitalna transformacija društva i privrede u potpunosti promijeniti sadašnju sliku turističke industrije. Prof. dr Claudia Broezel je aktivna u različitim oblastima turističke industrije Njemačke i moderator neobičnih formata radionica kao što je “Magic Round Table”.

baneri TTTTa 4

baneri TTTTa 5

Pored ovih govornika svoje učešće potvrdio je i Jeremy Smith strateg za klimatske akcije u turizmu. Suosnivač je globalne inicijative“Tourism declares Climate Emergency” koja poziva turističke destinacije i kompanije da rade zajedno na klimatskoj akciji. Koautor je Glasgovske deklaracije za klimatske mjere u turizmu koju je predvodio UNWTO (Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama), a koja je predstavljena na COP26 u Glasgovu.

Na kongresu će se govoriti i o temama vezanim za marketing i razvoj proizvoda, kao i o digitalizaciji i digitalnim nomadima. Program kongresa će uskoro biti objavljen na webstranici www.tivat.travel/tttt22. Svi zainteresovani da prisustvuju kongresu se mogu javiti na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

baneri TTTTa 6

baneri TTTTa 7

Organizaciju ovog događaja podržali su GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju), Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, agencija Montenegro Concierge, a učestvovaće i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!