Caffe slicica naslovne pored logoa 202

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Održan Prvi Barski festival agruma

Prepun Trg Vladimira i Kosare, miris mandarina i brojnih ukusnih poslastica, nasmijani Barani i sunčani vikend, dokaz su da je Prvi Barski festival agruma, u organizaciji Turističke organizacije Bar (TO Bar), uspio da ispuni očekivanja i priredi nezaboravno jesenje druženje.

Da se barski turizmolozi trude da grad pod Rumijom ne bude prepoznat samo kao destinacija za kupališni i aktivni turizam, već i kao zaleđe bogato agromima i ukusnim proizvodima, potvrdila je i predstavnica TO Bar, Sara Jovićević.

“Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa. Ideja je da Bar promovišemo kao idealnu bazu za sve vrste turizma i privučemo što veći broj gostiju u postsezoni. Imamo puno toga da ponudimo i našim sugrađanima. Angažovali smo “Animatore Montenegro“ i djeca se mogu fotografisati sa maskotama, hodačima na štulama, žonglerima. Sa nama su i ovoga puta članice NVU ,,Žene Bara“ koje su napravile delicije od agruma. Cijede se i sokovi. Sve posjetioce manifestacije zabavlja i di-džej Aleksa. Ovo je uvertira za sve jesenje manifestacije. Slijedi ,,Koštanijada“, ,,Festival vina i ukljeve“ i novogodišnji hepening,“ izjavila je Jovićević i dodala da će svi oni koji odluče da Novu godinu proslave u Baru imati priliku da uživaju u četvorodnevnom programu ispunjenom fantastičnim sadržajima i zvučnim imenima.

Za cijeđenje preko 800 kg mandarina, 190 kg pomorandži, 150 kg limuna i 50 kg grejpfruta, bila je zadužena i jedna od članica NVU ,,Žene Bara“, Marija Radović, koja nije krila zadovoljstvo što brojni posjetioci uživaju u izobilju citrusa.

,,Na poziv TO Bar sa kojom često sarađujemo, pristali smo da učestvujemo sa našim delicijama po kojima smo poznate u gradu. Svaki kolač je napravljen od južnog voća iz naših krajeva. Cijeđenje ide ubrzano i moram da napomenem da svaka čaša košta jedan euro, a da će sav prihod od prodaje sokova otići za potrebe Narodne kuhinje u Baru,“ zaključila je Radović.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!