Caffe slicica naslovne pored logoa 200

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Bazar domaćih proizvoda u Luštici Bay

Tokom cijelog oktobra, svake nedjelje na promenadi u Luštici Bay predstavljaju se crnogorski izlagači domaćih organskih proizvoda i autentičnih rukotvorina /

Bazar autentičnih domaćih proizvoda i maštovitih rukotvorina „Luštica Bay Sunday Market“ nastaviće se i predstojećeg vikenda, u nedjelju, 16. oktobra od 14 do 17 časova na platou ispred Amfiteatra duž šetališta, u jedinstvenoj kulisi Luštice Bay.

Primamljivim koloritom i paletama domaće hrane predstaviće se Gazdinstvo Vuksanović koje u ponudi ima voće, povrće, cijeđene sokove, likere i cvijeće, štand Žizele i Nenada Marković iz Pony Art gardena sa Luštice zamirisaće svježim džemovima, kompotima, vinom, likerima, zimnicom, crnogorskim tanjirom sa sirom i maslinama te ostalim domaćim proizvodima. Za ljubitelje ljutih ukusa, sadnice paprika i  proizvodi od chilli papričica naći će se u ponudi uzgajivača Chilli Montenegro.

Ove nedjelje prirodne sapune uz mirise ljekovitog i eteričnog bilja ponudiće Soapy By Nina dok će svaka dama rado zastati kod štanda Angie & Me čiji cvjetni rajfovi za kosu unose proljećne boje u oktobar.

DSC00533

Program će početi animacijom za najmlađe goste u 11 časova ispred Luštica Bay Kids Kluba gdje će malene ruke vješto djelovati u radionici Arts and Crafts. Od 18 do 20 časova, za mališane će biti priređen Choice of games program.

„Promenada u Marina naselju pretvara se u autentičnu pijacu domaćih proizvoda i rukotvorina, svake nedelje u oktobru iz naše želje da ulazak u jesen bude pun boja, ukusa i mirisa, i porodičnih okupljanja. Takođe, iz godine u godinu, našim partnerima, malim domaćim proizvođačima omogućavamo platfomu za predstavljanje i plasman proizvoda kako domaćim tako i internacionalnim gostima, jer kreiramo zajednicu i grad koji valorizuje nasljeđe i identitet našeg kraja”, saopštila je Sonja Banićević, iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay.

U nedjelju, 23. oktobra, ponudom povrća i domaćih proizvoda na promenadi će se predstaviti Gazdinstvo Garmash a kvalitetan med će ponuditi pčelarsko gazdinstvo Cimbaljević. Vinska selekcija Kraken – iz prvog podvodnog podruma u Crnoj Gori u Lušticu Bay će stići iz specijalnih buradi u kojima se čuvaju na 15 metara ispod površine mora. One koji će na sajam doći radi kozmetike i nakita dočekaće Julius nakit od kristala i ručno rađena kozmetika Koozmetik CG, a aksesoare od špaga i kućni dekor od novina ponudiće Jasna Janković.

Dječije omiljeno mjesto, Kids Klub, biće otvoren od 9 do 21 sat, uz jednočasovnu radionicu izrade keksa i medenjaka, Cookie Class (od 11 do 12 časova), i dvočasovno dječije filmsko veče koje počinje u 18 sati. Već sedam dana kasnije, u nedelju, 30. oktobra uz Sunday Market biće organizovan cjelodnevni program Halloween Day.

Festivali domaćih proizvođača u Luštici Bay postaju omiljeno stjecište svih generacija, uz vrhunski gastronomski ugođaj u svim restoranima, barovima, kafeterijama i pekaricama u naselju i upoznavanje sa lokalnom tradicijom, ponudom jedinstvenih proizvoda vještih preduzetnika.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!