Caffe slicica naslovne pored logoa 200

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

NTO i MERT sa lokalnim turističkim organizacijama: Nastavlja se intenzivna promocija na sajmovima turizma

Kada sumiramo sezonu, imamo razloga za zadovoljstvo i optimizam, ali je neophodan veći budžet radi bolje promocije Crne Gore kao turističke destinacije, istakao je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović.

On je to kazao tokom sastanka predstavnika resornog ministarstva sa Nacionalnom turističkom organizacijim i direktorima lokalnih turističkih organizacija.

Rezimirajući rezultate ljetnje sezone, direktorica NTOCG dr Ana Tripković Marković konstatovala je da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala sezona, ostvareni prilično dobri rezultati, kako u primorskim i centralnim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru. Napomenula je da je ove godine najveći izazov predstavljao budžet.

“NTO CG je, uz napore zaposlenih, lokalne turističke organizacije i turističku privredu, uspjela da realizuje sve aktivnosti zacrtane planom i programom”, dodala je ona.

Savjetnica direktorice NTOCG Dušanka Pavićević predstavila je plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret zimskoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva učešće na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateški važnim, kao i novim emitivnim tržištima u skladu sa rastom tražnje.

Ovom prilikom, direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović je prisutne upoznala i sa mogućnostima za turističku promociju do kraja godine u okviru predstavljanja na sajmu turizma WTM u Londonu, kojem će prisustvovati oko 50 međunarodnih turističkih eksperata, IBTM World u Barseloni, kao i 53. međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu.

Predstavnici lokalnih turističkih organizacija generalno su zadovoljni sezonom, ali i dalje postoje problemi poput finansiranja i prijave gostiju, na kojima je potrebno sinergijski raditi u narednom periodu. Pored toga, problem predstavlja i nedostatak infrastrukturnih ulaganja, smještajnijih kapaciteta, kao i komunalni haos.

Na sastanku je dogovoren nastavak intenzivne saradnje u sinhronizaciji promotivnih aktivnosti i unapređenju destinacijskog menadžmenta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici nacionalne avio kompanije Air Montenegro, koja je strateški partner NTOCG.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!