Caffe slicica naslovne pored logoa 200

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Razmišljate li o domu na točkovima?

Hedonizam u prirodi /

Ukoliko ste ljubitelj slobode i odmora u prirodi, a pritom volite da vozite, kamp prikolice su odličan izbor za vaše naredno putovanje. Ako ste u nedoumici da li vam tridesetak kvadrata ovog vozila može pružiti sve što vam je potrebno na jednom putovanju, budite bez brige.

Za vas smo odabrali nekoliko najljepših i najpopularnijih lokacija za kampovanje u Crnoj Gori, ali i par savjeta, ukoliko je ovaj vid odmora za vas novitet, na koje stvari da obratite pažnju prilikom kupovine vašeg novog ,,pokretnog doma''.

Maslina camping, Buljarica

Kamp je srednje veličine, posjeduje oko 100 kamping jedinica. Nalazi se u Buljarici i što je sjajno udaljen je od mora svega 200 metara.

Maslina camping ima sjajnu lokaciju jer je pozicioniran u gustoj šumi koja pruža idealan hlad i zaklon od prolaznika. Kamp je osnovan još 1969. godine i u vlasništvu je porodice Zadarić koja i dalje upravlja njime. Sadržaj kampa obuhvata: parking, toalete, tuševe, elektriku, wi-fi priključak.


Kako odabrati pravi kamper ili kamp prikolicu?

Dobra kamp kućica za odmor bi trebalo da ima mašinu za pranje veša, frižider, TV, tuš i mali toalet, kao i klimu ako želite da budete kompletno opremljeni.

Vrlo je važno da ne kupujete prvi kamper ili kamp prikolicu na koju naiđete, jer morate dobro razmisliti koliko vam je prostora potrebno, za koliko osoba i šta vam sve od opreme treba.

Polovne kamp prikolice se mogu naći za 1.600, 2.500 pa do nekih 5.000 eura. Najjeftinije su obično prilično stare, u većini slučajeva nijesu registrovane i opremljene su skromno. Kada su u pitanju kamperi, njih možete naći od 7.000 pa do 18.000 eura. Na vama je da odaberete koliko želite da izdvojite za vaš dom na točkovima.


Eko oaza camping, Mojkovac

U ovom kampu pored prostora za vaše kamp prikolice, postoji i nekoliko bungalova. Kamp je smješten u šumi, pa sve okolo odiše svježim vazduhom i prelijepom prirodom. U blizini kampa se nalazi i rafting centar u kojem možete isplanirati neku od aktivnosti koje nude.

1

20200706 160622

Grab Ethno Village And Camp, Plužine

Jedno od mjesta koje posjetioci često preporučuju zbog nevjerovatne prirode, mira ali i sadržaja koji se nalaze u okolini. Kamp je dostupan samo za nepušače, a u blizini se nalaze dva restorana, biblioteka, kao i različite igre na otvorenom, koje vam mogu prekratiti vrijeme ukoliko vam bude falilo malo aktivnosti.

Predrag Vučković 1

Predrag Vučković 6

Kamp Oliva, Bar

Smješten na obali mora, ispod hiljadu godina starog maslinjaka. U neposrednoj blizini nalazi se jedna od najčistijih plaža na Jadranu, koja čak nosi i međunarodno ekološko priznanje plave zastavice.
Ovaj kamp u ponudi ima oko 25 kamping jedinica, a pored toga i uređen sanitarni čvor sa četiri WC kabine, četiri kupatila sa toplom vodom, četiri tuša za spoljašnju upotrebu, prostoriju za pranje suđa, kao i mjesto za ručno pranje veša.


Kamper ili kamp prikolica?

Kada se odlučite za kupovinu ili iznajmljivanje ove vrste prevoznog sredstva, veoma je bitno znati razliku između kampera i kamp prikolice, kako biste odabrali šta vam više odgovara.

Dok je kamper brži i mobilniji, kamp prikolice moraju biti povezane sa vašim automobilom, a njihova težina ne smije prelaziti 80% težine automobila.

Prednost kod kampera je to što putnici u vožnji mogu da koriste kuhinju i toalet, dok u prikolici ne smije niko boraviti tokom putovanja.

Oba prevozna sredstva posjeduju minimum opreme u koji spada kuhinja, toalet, tuš kabina, rezervoar za vodu, i rezervoar za otpadnu vodu. Naravno, sve zavisi od modela i godišta, pa se u novijim verzijama može naći klima, ali i brojna dodatna oprema koja zavisi od toga koliko ćete novca uložiti.


Kamp Safari, Ada Bojana

U Ulcinju, neposredno do Ade Bojane, nalazi se ovaj sjajan auto-kamp koji nudi osam smještaja za odsjedanje, te je odličan za one koji ne žele da iskuse sve čari kampovanja.

Safari Beach camping Edin Sarvan 1
Kamp Safari nudi različite vidove kampovanja i sami birate između auto-doma, prikolice i šatora, a u kampu je obezbijeđen i bežični internet. Kamp u ponudi ima 12 mobilnih kućica za pet osoba, četiri mobilne kućice za šest osoba, i četiri bungalova za dvije osobe.

Safari Beach camping Edin Sarvan 4

Auto kamp, Utjeha

Ovaj kamp se nalazi u ambijentu netaknute prirode, i nudi  brojne usluge tokom boravka u njemu. Smješten je uz glavni put na plaži, koji je veoma pristupačan. Kapacitet kampa je od 25-30 kamp jedinica. Kamp posjeduje priključak električne energije 220v kao i sve potrebne sadržaje za kvalitetan i bezbjedan boravak.

U blizini kampa se nalaze i trgovinske radnje, kafići i restorani.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!