Caffe slicica naslovne u zaglavlju sajta

DZT Banner GLC 470x90 EN

Luksuz na svakom koraku

Destinacije koje će vam pružiti potpuni ugođaj /

Vjerovatno ste se uvijek pitali kako izgleda boravak u nekim od najneobičnijih ali i najskupljih hotela širom svijeta. Ukoliko ste posjetili neki od njih, ubrajamo vas u prave srećnike. Za sve vas koji možete sebi priuštiti takva zadovoljstva evo prijedloga gdje biste mogli otići.

Giraffe Manor, Kenija

Ekskluzivni butik hotel Giraffe Manor nalazi se u jednoj od najpoznatijih zgrada u Najrobiju, a njegova vanvremenska elegancija podsjeća na tridesete godine prošlog vijeka kada su evropski posjetioci prvi put došli u istočnu Afriku da uživaju u safarijima. Sa svojom veličanstvenom fasadom, elegantnim enterijerom, zelenim vrtovima i divnim, prostranim dvorištima, gosti često primjećuju da je to poput ulaska u film “Out of Africa”. Međutim, najfascinantnija stvar tog neobičnog hotela je njegovo stado žirafa Rothschilda koje obilazi hotel ujutro i uveče, ubacajući dugačke vratove kroz prozore u nadi da će ih gosti počastiti, prije nego što se povuku u svoje šumsko utočište.

1grifafreebreakfast


Najfascinantnija stvar tog neobičnog hotela je njegovo stado žirafa Rothschilda koje obilazi hotel ujutro i uveče, ubacajući dugačke vratove kroz prozore u nadi da će ih gosti počastiti, prije nego što se povuku u svoje šumsko utočište.


Palacio de Sal, Bolivija

Smješten na obalama veličanstvenog Salar de Uiuni u Boliviji, samo 25 km od istoimenog grada, nalazi se hotel Palacio de Sal, jedinstven u svojoj klasi po tome što je potpuno izgrađen od soli: zidovi, podovi, plafoni, nameštaj, skulpture... sve! Hotel je nastao 1998. godine inicijativom čovjeka iz Hidalga, Juan Кuesada Valda, pionira u hotelima za slanu širom svijeta. Sa jedinstvenom arhitekturom, hotel svojim posjetiocima pruža mjesto za pronalaženje ravnoteže sa prirodom i uživanje u prijatnom i nezaboravnom odmoru.

Palacio de Sal2

 Palacio de Sal1

Marques de Riscal, Španija

Marques de Riscal2

Od svog otkrivanja 2006. godine, ovaj fenomenalni hotel, koji je stvorio Frank Gehri postao je veoma traženo savremeno, luksuzno utočište. Dizajn, umjetnost, gastronomija, vino i očaravajući pejzaž zajedno stvaraju nezaboravan boravak među srednjovekovnim gradovima u Elciegu. Luksuzni enterijer hotela nosi nepogrešiv pečat Gehrijevog dizajna. Nagnuti zidovi, cik-cak prozori, plafoni visine katedrale i mnoštvo prilagođenih detalja stvaraju utisak smještaja kao umjetničkog djela u 43 sobe i apartmana.

Marques de Riscal1


Od svog otkrivanja 2006. godine, ovaj fenomenalni hotel, koji je stvorio Frank Gehri postao je veoma traženo savremeno, luksuzno utočište.


Liberty Hotel, Boston

Ne morate više da počinite zločin da biste zaslužili prihvatanje u čuvenom bostonskom hotelu Liberti, koji je nekada bio dom zatvorenika u ulici Charles Street. Izgrađen 1851. godine, zatvor, koji se nalazi u srcu bostonskog Beacon Hill-a, zatvorio je vrata zbog pretrpanosti 1990. godine, a 2007. godine brilijantno je pretvoren u luksuznu kuću sa 298 soba, koja još uvek prikazuje djelove originalne strukture. Večerajte unutar ostataka originalnih zatvorskih ćelija u hotelskom restoranu Clink i uživajte u piću u Alibiju, baru koji se nekada udvostručio kao zatvorski rezervoar. Modna pista, šetalište kojim su nekada patrolirali zatvorski čuvari, i dio strukture kule od 16 spratova, sada sadrži najnoviji bar Liberti. Ako želite pravo iskustvo zaključavanja, zamolite da ostanete u jednoj od 18 soba koje sadrže djelove pravog zatvora. Istražite lokalnu arhitekturu obilaskom istorijskih kuća poput kuća Harrison Grei Otis i muzeja Nichols House.

Liberty Hotel1

Liberty Hotel2

Hotel V8, Njemačka

Hotel V8, potpuno je dugačiji od svih hotela koje ste do sada posjetili. Smatra se oazom za ljubitelje automobila, i nalazi se u centru štutgartskog Meilenverka, međunarodnog čvorišta trgovaca automobilima. Nekadašnja zgrada aerodroma iz 1928. u stilu Bauhausa, sa četiri zvjezdice nudi 34 veličanstvena i autentično uređene sobe i apartmane. Tematski smještaj, kao što su bioskop Cadillac iz 70-ih, perionica automobila Mercedes-Benz i garaža Morris Minor, fenomenalno su iskustvo za one koji obožavaju sve automobilske stvari. Hotel takođe nudi kućnu pivaru, školu kuvanja, restoran i dvoranu legendi koja prikazuje klasične automobile. Postoji čak i staklena kutija za posmatranje kolekcionara koji žele da pokažu svoje ljubimce na četiri točka kako bi posmatrači mogli vizuelno da učestvuju u procesu popravke.

Hotel V8


Tematski smještaj, kao što su bioskop Cadillac iz 70-ih, perionica automobila Mercedes-Benz i garaža Morris Minor, fenomenalno su iskustvo za one koji obožavaju sve automobilske stvari.


Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Kina

Odmaralište Sheraton Huzhou, u Kini, ima nadimak „hotel za krofne“. Odmaralište sa toplim izvorima se nalazi na jezeru Taihu između Nanjinga i Šangaja. Hotel u obliku magneta zamislio je arhitekta Ma Tansong, koji je radio sa Zahom Hadid u Londonu i odgovoran je za talasanje Absolute Tovers u Mississaugi, u Кanadi. Ima 27 spratova iznad vode, a 2 ispod (za stvaranje potpunog ovalnog oblika) sadrže luksuzne ukrase, uključujući predvorje popločano bijelim žadom iz Avganistana i kamenom Tigrovo oko iz Brazila. Osim fenomenalnog spoljašnjeg izgleda, ni unutrašnjost ne zaostaje, tako da ćete u ovom hotelu naći gotovo sve što vam pada na pamet.

Šeraton Kina

 

Amangiri, Sjedinjene Američke Države

amangiri2

Možda jedno od najluksuznijih mjesta, ali i jedno od najneobičnijih je odmaralište Amangiri u Juti. To odmaralište je smješteno duboko unutar Canion Pointa, blizu granice sa Arizonom. Hotel se uklapa u njegovo dramatično ali očaravajuće okruženje. Amangiri se stapa sa netaknutom crvenom zemljom, zauzimajući 600 hektara prostrane i veličanstvene visoravni Кolorado, izvornog Divljeg Zapada. U tom pustinjskom pejzažu kanjona, grebena i klisura, modernistički apartmani Amangiri i šatorski paviljoni kampa Sarika nude inspirativnu dobrodošlicu u jedno od najdramatičnijih osamljenih okruženja na svijetu.


To odmaralište je smješteno duboko unutar Canion Pointa, blizu granice sa Arizonom.


Amangiri1

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!