Caffe slicica naslovne pored logoa 217

Portonovi July Digital Banner Caffe Montenegro 712x95 2

Dva događaja u okviru projekta „Život na Luštici” – Panoramski put i pješačka tura

Turistička organizacija opštine Tivat i Turistička organizacija opštine Herceg Novi uspostavile su saradnju i pokrenule niz aktivnosti u okviru zajedničkog projekta Život na Luštici”. Projekat se odnosi na razvoj Panoramskog puta i ima za cilj povezivanje poluostrva Luštica u jedinstvenu turističku ponudu gdje se na relativno malom prostoru mogu doživjeti brojne prirodne i kulturne raznolikosti ovog beskrajno zanimljivog poluostrva. U prvoj fazi ovog projekta izrađena je turističko-informativna mapa, a u narednom periodu slijedi fazni razvoj ovog panormaskog puta i to izrada audio vodiča u nekoliko jezičkih varijanti, izrada signalizacije i vidkovaca itd.

Za četvrtak, 18. novembra, planiran je prvi promotivni događaj. Za predstavnike medija i turističkih agencija organizuje se obilazak Panoramskog puta “Život na Luštici”, uz pratnju vodiča, te predstavljanje nove  turističko-informativne mape što će dodatno doprinjeti razvoju turističke ponude kako Tivta i Herceg Novog tako i cijele Crne Gore.

Drugi događaj će se održati u subotu, 20. novembra, kada je planirana organizovana pješačka tura po poluostrvu Luštica, stazom Radovići-Babunci-Tići-Žanjice. Prevoz do polazne i od poslednje tačke je organizovan a za sve učesnike obezbijeđeni su osvježenje i marenda. Kako je poslednja tačka plaža Žanjice za hrabrije učesnike izazov će svakako predstavljati kupanje u moru u ovo doba godine. Prijavljivanje za učešće je moguće u terminu od 7:00h do 15:00h na broj telefona 067 344 429 za zainteresovane sa područja Tivta, odnosno na broj 031 350 820 za učesnike iz Herceg Novog. Broj mjesta je ograničen.

Detalji pješačke ture Radovići - Babunci – Tići – Žanjice

Okupljanje i početak pješačenja:  Radovići, kod Doma kulture (restoran Sloga) u 09,30 h

Prevoz: Sopstvenim vozilima do početne tačke (Radovići, Dom kulture) ili organizovanim prevozom iz

Herceg Novog i Tivta (broj mjesta ograničen). Rok za prijavu je četvrtak, 18. novembar, do 15,00 h.

Polazak iz Herceg Novog: sa Dubrave u 8,15 h

Polazak iz Tivta: sa Autobuskog stajališta kod Opštine Tivat u 9,00 h

Težina staze: laka,

Dužina staze: 11,3 km,

Vrijeme: 3,15 h,

Atrakcije duž staze: stari pješački put, maslinjaci, krtoljska i luštička sela, plaža Žanjice

Staza se prelazi organizovano, u koloni, sa vodičima na čelu i začelju. Preporuka je udobna obuća primjerena za hodanje u prirodi i ruksak sa rezervnom garderobim i telefonom, a prema želji ponijeti sa sobom štapove za nordijsko hodanje. U slučaju kratkotrajnog skretnja sa staze, van vidokruga, ostaviti ruksak na stazi kao znak vodiču na začelju da vas sačeka. Maska na otvorenom nije obavezna ali je obavezno držati distancu. Učešće je na sopstvenu odgovornost.

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!