Caffe slicica naslovne pored logoa 217

Portonovi July Digital Banner Caffe Montenegro 712x95 2

Simply FEEL GOOD – ponovno pokretanje globalne vodeće kampanje za održivost Turističke organizacije Njemačke

Turistička organizacija Njemačke (Deutsche Zentrale für Tourismus - DZT) nastavlja da se posvećeno bavi pozicioniranjem Njemačke kao održive turističke destinacije. Tim povodom je u Podgorici održano prijatno druženje tokom kojeg je predstavljena tekuća kampanja Turističke organizacije Njemačke - Simply FEEL GOOD.

Prisutnima se obratio Ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, gospodin Peter Felten koji je ovom prilikom istakao da se Njemačka, na međunarodnom planu, sve više ističe kao održiva destinacija.

U Indeksu održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDG), koji mjeri napredak 193 zemlje u ostvarivanju klimatskih ciljeva UN, Njemačka je napredovala sa šestog na četvrto mjesto u 2023. godini. 

Prema analizi koju je sprovela kompanija za istraživanje tržišta IPK International u septembru 2022. godine, potencijalni posjetiocistavljaju Njemačku na treće mjesto u poređenju sa 27 destinacija kada je riječ o održivosti i klimatskim akcijama. U skladu sa ovim pozitivnim podizanjem svijesti, Turistička organizacija Njemačke (DZT) ponovno pokreće svoju globalnu vodeću kampanju za održivost pod nazivom Simply FEEL GOOD, koja sadrži mnoge ideje za održiva putovanja.

Maja Lunić – PR Turisitčke organizacije Njemačke otkrila je da Njemačka kao turistička destinacija ima idealne sastojke za izuzetna i održiva iskustva odmora koja takođe pomažu u zaštiti  klime i životne sredine. I zato vas sa zadovoljstvom pozivamo da se upustite u otkrivanje održive turističke ponude na FEEL GOOD mikrosajtu

Simply FEEL GOOD 2023

U srcu kampanje Turističke organizacije Njemačke nalazi se odredišna stranica na sajtu www.germany.travel. Ova platforma za informacije i inspiraciju prikazuje oko 140 ideja za održivo putovanje odabranih iz različitih delova Nemačke. Četiri klastera:DiscoverEnjoyStay overnight  i On tour olakšavaju pregled ponuda.

Mape Njemačke se takođe povezuju sa drugim idejama za održivo putovanje na odgovarajućim veb-stranicama 16 saveznih država i sa smeštajem koji je sertifikovan od strane barem jednog od 17 priznatih programa održivosti.

Održivi odmor čuva prirodne resurse, podstiče međukulturno razumijevanje i podržava lokalne biznise. Mnoge destinacije su posvećene ovom cilju i razvijaju sve veći broj ponuda koje su dobre za životnu sredinu ali i za domaćine i njihove goste.

Njemačka železnica (Deutsche Bahn) – sveobuhvatna posvećenost održivosti 

Kao Premium Partner, Deutsche Bahn aktivno učestvuje u realizaciji kampanje Simply FEEL GOOD. Kompanija je pokrenula je brojne mere kako bi zaštitila klimu, prirodu i resurse, smanjila zagađenje bukom i postigla svoje ciljeve održivosti.

DZT Autor Francesco Carovillano Majnc obala Rajne i grad u pozadini
 DZT / Majnc – obala Rajne i grad u pozadini, autor Francesco Carovillano
Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori gospodin Peter Felten i Maja Lunic PR Turističke organizacije Njemačke Fotograf Željko Bracanović
Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, gospodin Peter Felten i Maja Lunić, PR Turističke organizacije Njemačke, Fotograf Željko Bracanović

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!