Caffe slicica naslovne pored logoa 200

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Ovo je priča o nama i našoj gastronomiji

Iz hotelske grupacije Casa del Mare uvijek nešto novo:
POP UP RESTORAN CASA EPICO

U vremenu suočavanja sa izazovima posljedica i mjera aktuelne pandemije virusa covid 19, uprkos svim otežavajućim okolnostima i teškim izazovima za ugostiteljstvo i turizam, hotelska grupacija Casa del Mare je napravila iskorak u poslovanju – u avgustu su otvorili za ovo ljeto tri pokazne noći pop up restoran Casa Epico koji je odmah oduševio sve koji su sebi priuštili da uživaju u najboljim ukusima Mediterana spremanih od strane Michelin star kuvara Eros Picco-a. Pop up restoran Casa Epico je rezultat dugog planiranja i promišljanja, rada i priprema ali i praćenja svjetskih trendova od strane vlasnika boutique hotela „Casa del Mare-Mediterraneo“ .

Dinner 3Michelin star kuvar Eros Picco sa Milenom Milić direktoricom marketinga i prodaje u Casa del Mare i osnivačem i direktorom grupacije Nikolom Milićem

Na krovnoj terasi Casa del Mare Mediterraneo hotela u Kamenarima, pod zvjezdanim nebom ljetnje večeri u Boki, sa pogledom odozgo na zaliv, a na samoj obali, pop up restoran Casa Epico u avgustu je dočekao prve goste. Start restorana ove godine je bio donekle pokazni – da gosti znaju šta da očekuju naredne sezone od Casa del Mare projekta i njihovog novog projekta - pop up restorana Casa Epico. Rad restorana je obilježilo gostovanje zvijezde kulinarstva, majstora italijanske i mediteranske kuhinje, Michelin star kuvara Eros Picco-a koji je zajedno sa kulinarskom ekipom domaćina spremao istinska remek djela savremene mediteranske kuhinje.

0306ZOAN0312Barbun s kamena
0600ZOAN0606Divlja tuna, odležala u
posebnim dry-aged komorama

Dom mediteranskih ukusa kako je u startu okvalifikovan pop up restoran Casa Epico, je planiran za narednu godinu kao višenedeljni pop up restoran, a ove godine – a sve u skladu sa situacijom i mjerama NKT-a – realizovale su se najavne večeri na kojima su Michelin star kuvar Eros Picco i Casa del Mare chef-ovi najbolje mediteranske recepte spremali uz pomoć lokalnih sastojaka i u posebnim srebrnim posudama poznatim po svojim antibakterijskim svojstvima i kao čuvari autentičnih ukusa. Koncept restorana je predstavljen kroz tri najavne večeri. Boravak vrsnog italijanskog kuvara Eros Picco-a u gostima Casa del Mare grupacije obilježen je i njegovim obilaskom raznih lokacija na kojima je osjetio duh gostoljubivosti i marljivosti u seoskim domaćinstvima, pozitivnost prodavaca na lokalnim tržnicama, predusretljivost malih proizvođača…

Luštica imanje Moric stari mlinNA IMANJU MORIC NA LUŠTICI - Na tom imanju se proizvodi domaće organsko maslinovo ulje. Domaćin je riznica lijepih i korisnih informacija pa su Eros i njegovi domaćini iz Casa del Mare nakon obilaska prostorija sa modernim mašinama, saznali sve o staroj metodi proizvodnje ulja i obišli mlin u prizemlju porodične kuće. Nakon obilaska degustirali su maslinovo ulje uz domaću hranu. Na imanju takođe imaju rogač koji se najviše koristi za deserte, domaće bademe i maginje.

Njeguši 2NA GRAHOVU - Prilikom posjete na Grahovu fokus je bio na uzgoju mikrobilja i domaćeg povrća.

EROS JE SA DOMAĆINIMA OBIŠAO SKORO DVADESETAK MJESTA, POPUT DOMAĆINSTVA SIKIMIĆ U SELU ŽLIJEBI, DOMAĆINSTVA MORIC NA LUŠTICI, VINARIJE SAVINA, UZGAJALIŠTE ŠKOLJKI U KAMENARIMA, TE NJEGUŠE, VRBANJ, GRAHOVO… 

Žlijebi imanje Sikimić 2KOD SIKIMIĆA NA ŽLIJEBIMA - Na ovom imanju se suši pršut, pravi sir iz mijeha, suši raznovrsno planinsko bilje, uzgaja povrće, prave domaći likeri od višanja i oraha ali i sok od pelina, zove. Sa domaćicom je Eros pravio tradicionalnu domaću tjesteninu koja se sprema u umaku od sira i maslinovog ulja. Bio je iznenađen čorbom od koprive, koja je bila zaista jako ukusna, jer se u Italiji kopriva uglavnom koristi u proizvodnji kozmetičkih proizvoda.

Vrbanj 2Vrbanj

uzgajalište školjki KamenariUzgajalište školjki Kamenari

Probao je naše autentične ukuse i osjetio posebne ukuse našeg podneblja, priganice i med, pršute i sireve, masline i maslinovo ulje, domaće rakije i likere, suve smokve, domaće bademe i mirisni rogač, planinsko začinsko bilje, svježe voće i povrće, netretirano i organski uzgojeno, svježe morske ulove i najbolja domaća vina… Bio je to poseban gastronomski višednevni izlet Crnom Gorom i njenim ukusima… Eros je bio naročito oduševeljen time da na malom prostoru kakva je Boka postoji takva raznovrsnost ponude: od maslinovog ulja na Luštici, do sušenog pršuta na Vrbanju gdje se prepliću mediteranska i planinska klima što je ostavilo zbilja jak utisak na njega i to je istakao između ostalog, kao inspiraciju u kreiranju jedinstvenog menija. Eros je sa domaćinima obišao skoro dvadesetak takvih mjesta poput domaćinstva Sikimić u selu Žlijebi, domaćinstva Moric na Luštici, vinarije Savina, uzgajalište školjki u Kamenarima, te Njeguše, Vrbanj, Grahovo… Sve namirnice tokom organizovanih večeri u Casa Epico restoranu su upravo dolazile sa lokacija koje je Eros obišao i bile su svježe, autentične i najzdravije moguće uzgojene.

0738ZOAN0744
0774ZOAN0780Domaći crni taljolini u umaku od divljeg ježa

Uz umijeće ovog majstora kuhinje, njegove savremene i maestralne tehnike i finese, i kolegijalnost sjajne kulinarske domaće postave sa kojima je radio Eros, stvorena su fantastična jela i gosti koji su sebi priuštili ugođaj užitka Michelin star večere su obećali dogodine će doći opet. Privilegija je na tom mjestu sa milion zvijezda iznad Boke sa pogledom na nebo i more, uživati u vrijednostima originalnih ukusa sačuvanih u jelima fantastičnog dizajna. Svaki zalogaj je bio poseban doživljaj, a svaki gang je pratilo odgovarajuće domaće vino. Sve se to pametno i umješno uklopilo. Svako jelo je svakom gostu lično pojasnio Eros Picco, vrlo otvoren i pristupačan, spreman da odgovori na svako pitanje gostiju…


EROS JE BIO NAROČITO ODUŠEVELJEN TIME DA NA MALOM PROSTORU KAKVA JE BOKA POSTOJI TAKVA RAZNOVRSNOST PONUDE: OD MASLINOVOG ULJA NA LUŠTICI, DO SUŠENOG PRŠUTA NA VRBANJU GDJE SE PREPLIĆU MEDITERANSKA I PLANINSKA KLIMA ŠTO JE OSTAVILO ZBILJA JAK UTISAK NA NJEGA I TO JE ISTAKAO IZMEĐU OSTALOG, KAO INSPIRACIJU U KREIRANJU JEDINSTVENOG MENIJA.


Eros je prošlog ljeta po prvi put u Crnoj Gori priredio pravo Michelin star kulinarsko iskustvo svim posjetiocima Casa del Mare Mediterraneo hotela, i njegovo prisustvo je znak prijateljstva i razumijevanja sa Casa del Mare grupacijom. Ozbiljan pristup gastronomskoj ponudi u svojim objektima i želja da se gostima pruži maksimalan ugođaj turističkih metropola svijeta i u tom segmentu ponude karakteriše viziju rada ove grupacije.

Dinner 4hDinner 6
„Inovativnost je visoko na listi naših prioriteta, a sektor hrane i pića naša velika ljubav i nešto čemu posebnu pažnju posvećujemo kroz obuke, razne projekte i kontinuirana ulaganja. Takva je i Casa Epico, koju pokrećemo sa Eros-om Picco-m, izvrsnim italijanskim Michelin star chef-om. Nakon prošlogodišnjeg odličnog iskustva u Crnoj Gori i našem hotelu, raduje nas da je Eros ponovo kod nas i to ovog puta na duže staze,“ kazao je osnivač i direktor grupacije, Nikola Milić. Milena Milić, direktorica marketinga i prodaje u Casa del Mare, je istakla da je njihova želja da i na ovaj način kroz ovaj projekat koji je podržan od strane Nacionalne turističke organizacije i lokalne turističke organizacije Herceg Novi prezentuju moderan crnogorski gastronomski identitet a koji ostaje vjeran starim, prepoznatljivim ukusima.

0433ZOAN0439Hrskave školjke - buzara stil sa modernim tvistom

“Ovo ljeto je samo početak jedne velike avanture i storije o ljudima i običajima, o lokalcima i tradiciji, o Mediteranu koji je u svima nama i nigdje se ne završava. Ovo je priča o nama i našoj gastronomiji, o vinima i ukusima, o prirodi i bilju, o začinima i tajnama bez kojih ni Casa del Mare ne bi bila ono što jeste”- istakli su iz ove grupacije. Dinner 2Koliko je bilo lijepo i dobro na večeri u pop up restoranu Casa Epico pomislila sam da menadžment hotelske grupacije Casa del Mare treba dogodine na krovu svakog svog hotela, gdje je to tehnički izvodljivo, da ima ovakav restoran, koliko god to bio veliki poduhvat, a ova grupacija nas je uvjerila da voli da postavlja nove ciljeve i izazove i uspješno ih realizuje… pa sve je moguće. 

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!