Caffe slicica naslovne pored logoa 200

DZT Banner FeelGood 470x90 EN

Gourmet corner • Najslađa lokacija hotela Regent

Sinonim dobre usluge, gastronomskih slanih i slatkih klasika pripremljenih s ljubavlju i kvalitetom kao jedinim smjernicama su sasvim dovoljno dobar izgovor za posjet ovom „kutku“ hotela. U vrelim ljetnjim danima jedina hladom ušuškana terasa u okviru Porto Montenegro-a idealna je loka-cija za rashlađivanje nizom maštovi-tih hladnih napitaka ili pak salata.

Secret GardenSecret Garden 2ARHITEKTONSKO RJEŠENJE HOTELA KOJE POTPISUJE RENOMIRANI ARHITEKTONSKI BIRO „REARDON & SMITH“ IZ LONDONA JE KRILO VENECIJA KREIRAO DA PODSJEĆA NA NEKE OD PALATA GRAĐENIH U VENECIJANSKOM PERIODU BOKE KOTORSKE


Arhitektura

Arhitektonsko rješenje hotela koje potpisuje renomirani arhitektonski biro „Reardon & Smith“ iz Londona je krilo Venecija kreirao da podsjeća na neke od palata građenih u venecijanskom periodu Boke Kotorske. Da bi istinski mediteranski doživljaj bio potpun, Gourmet Corner je pozicioniran na uglu hotela elegantne promenade. Uživanje u posmatranju života Porto Montenegro-a je tu moguće u bilo kom dobu dana bez obzira da li se preferira hlad ili pak topli zraci sunca. „Secret Garden“ Gourmet Corner-a je zelenilom „prekrivena“ terasa koji pruža hlad tokom cijelog dana što gosti i posjetioci hotela Regent izuzetno cijene u vrelim ljetnjim danima. Stolovi pozicionirani uz šetalište nude uživanje u ranom jutarnjem suncu ili pak relaksaciju u smiraj dana, dok voltovi prave inspirativnu igru sjenki i sunca. Gustiranje omiljenog napitka ili obroka uvijek garantuje pogled na more i blještavilo jahti ili pak jedrilica koje spremno izlaze u igru sa vjetrom i morem.

enterijer1GOURMET CORNER DIZAJNOM I PONUDOM PODSJEĆA NA DOM NASMIJANE DOMAĆICE KOJOJ JE ZADOVOLJSTVO ŠTO VIDI NENAJAVLJENE GOSTE A ČIJA KUĆA MIRIŠE NA PUTER, ŠEĆER I LIMUN TE IH UVIJEK DOČEKA SVJEŽE PRIPREMLJENIM OBROKOM I KOLAČIMA.


Dizajn enterijera
Tim dizajnera enterijera iz biroa “Mlinaric, Henry and Zervudachi” predvođen brilijantnim Tinom Zervudachi-jemje svakom od restorana hotela Regent namijenio poseban karakter kroz dizajn koji odiše svježinom i praktičnim rješenjima. Visoki plafoni, smirujuća nijansa pastelne pistaći zelene na zidovima Winter Gardena uz pogled na more su idealan prostor za susret sa prijateljima, poslovnim saradnicima. Winter GardenOvim prostorom dominira slika T. Thoma u kojoj se uživa uz šoljicu čaja i može se lako poistovjetiti sa prikazanim damama sa suncobranom, šeširima i bogatim krinolinama na palubi broda iz 19.vijeka. Voltovi unutar prostora iskorišteni za police na kojima se može naći linije luksuznih gastronomskih proizvoda poput pašti, dijon senfa, džemova, rakija i krupne morske soli iz izabranih solana. Nezaobilazni su svježi hlebovi poput hleba sa sjemenkama, sa paradajzom i ruzmarinom i hleb sa maslinama. Gourmet Corner dizajnom i ponudom podsjeća na dom nasmijane domaćice kojoj je zadovoljstvo što vidi nenajavljene goste a čija kuća miriše na puter, šećer i limun te ih uvijek dočeka svježe pripremljenim obrokom i kolačima.

Gourmet Corner deserts


Hrana

Rashladna vitrina ovog restorana kafea je uvijek maštovito organizovan niz kolača, tartova od sezonskog voća, sladoleda, ručno pravljenih čokoladnih pralina, čajnih kolača i torti. Dominaciju u slatkom sektoru je preuzela torta od šargarepe kao najprodavanija poslastica ovog restorana kombinujući šargarepu sa začinima poput cimeta, muškatnog oraščića, limuna i narandže. Za one koji žele lagan a ukusan slatkiš, čokoladna torta bez brašna je savršen izbor.


Macaroni kao delikatna slatka kreacija su takođe potpis ovog restorana dok tartovi od sezonskog voća mame uzdahe svakom prolazniku. Macaroni kao delikatna slatka kreacija su potpis ovog restorana dok tartovi od sezonskog voća mame uzdahe svakom prolazniku.


Ljubitelji „joie de vivre“ životne filozofije i francuskog stila života naći će kvalitetan izbor peciva poput praznog kroasana, kroasana sa šunkom i sirom, čokoladnim kremom ili kremom od lješnika ili pak voćne opcije – jabuke. Miris putera u ranim jutarnjim časovima dokazuje svakodnevnu pripremu kroasana koja je najbliža izvornom receptu ovog ukusnog jednostavnog tijesta. Slani izbor vitrine je koncizan i odiše kvalitetom poput kiša sa povrćem i sa lososom koji su već stvorili svoju vojsku poklonika. Bagel sa pršutom je odličan izbor za kvalitetan doručak na brzinu. Za sve one koji požele doručak od pet zvjezdica, tu je maštovit jelovnik slanih i slatkih izbora za prvi obrok dana. Način pripreme „salmon egg benedict-a“, bijelog omleta sa tostiranim bademima ili pak vazdušastost omleta je u samom vrhu luksuzne hotelijerske gastronomije.

hlebovi

Piće
Gourmet Corner ima svoj zaokruženi identitet čiji svaki segment ponude dokazuje upravo to – svoj stil i značaj. Čak i limunada ovdje nije samo zdrav napitak već tekuće zadovoljstvo čiji karakter se adaptira onom koji ga naručuje tako da ovaj zdrav napitak može biti začinjen zovom, bosiljkom, mentom, ruzmarinom ili pak đumbirom i krastavcem. Kafa ipak zauzima kultno mjesto u Gourmet Corner-u; kvalitet brenda kafe „Hausbrandt“ i vještina Regentovih barista garantuju luksuz u šoljici ili pak visokoj elegantnoj čaši ukoliko je izbor za osvježenje „ledena kafa“. Niz svježe cijeđenih sokova te izbor kvalitetnih rinfuz čajeva nedvosmisleno upućuju na omiljeno mjesto u Tivtu. Sve navedeno je servirano izuzetno maštovito uz uslugu po mjeri gosta po kojoj je Regent nadaleko poznat.

Gourmet Corner cakes

Nove & stare tradicije
Gourmet Corner je pogotovo ove godine preuzeo primat tako da je postao scena za niz gastronomskih događaja koji pripremu hrane uživo stavlja u fokus. Regent je kao novitet predstavio događaj Dan za suši, u okviru kojeg će subotama tokom ljeta služiti ovaj specijalitet japanske kuhinje uparivanje sa izborom čajeva ili pak sakeom. Ljubitelji sušija mogu da uživaju u rolnicama sa začinjenim gamborima, te rolnicama sa krastavcem, đumbirom i susamom, Filadelfija rolnicama koje sadrže losos, avocado a marinirani đumbir i soja sos se nalaze i u Tekka Maki rolnicama sa tunom. Gosti su ocijenili Suši pizza inovacijom koja sublimira različite kulinarske filozofije. Jedna od novina koju je Regent implementirao tokom proljeća a sada je dio stalne ponude Gourmet-a je piknik torba za dvoje. Torba uključuje Regent brendiranu torbu za plažu, mapu lokacija za piknik na teritoriji tivatske opštine te izuzetan izbor specijaliteta: svježe sjeckano povrće sa umakom od sira, fokaća sa paradajzom, pršutom ili povrća, krem od bosiljka, Grana Padano sir, izbor crnogorskih sireva, koštunjavo voće, projice, pita sa povrćem, jagode i grožđe te čokoladni brauniji.


JUTARNJI ŽAMOR (ONIH KOJI SU VEĆ BILI NA TRČANJE ILI PAK ONIH JOŠ SNENIH), MNOŠTVO JEZIKA, MIRIS SVJEŽEG VOĆA, PECIVA I KAFE SE OVDJE PREPLIĆU KROZ ELEGANTNE STUBOVE, MIRIS JASMINA I ZVUK VODOSKOKA NA TERASI


U luksuznijoj varijanti boca šardonea ili vranca je dio piknik torbe dok boca domaćeg hladnog voćnog čaja dio regularne ponude. Još jedna nova tradicija je Vegetarijanska subota koja podrazumjeva vegetarijanski doručak za zdrav početak vikenda. Neizbježna namirnica u našim kulinarskim specijalitetima je i tartuf koji se u okviru promo događaja može naći kao glavni sastojak u raznim pastama, rižotima i brusketama. Roštilj, koji će se spremati na licu mjesta u Gourmet Corner-u kao dio kreativnog šou-a šefa kuhinje, savršena je lokacija za porodični obrok pored mora nakon plaže. Već tradicionalne Al Fresco večere petkom veče sadrže kuvarske prezentacije koje gostima pružaju personalizovano i praktično iskustvo sa domaćim sosevima i paštama. Omiljenost ovog događaja ogleda se u činjenici da se ove večeri smjeha i susreta gostiju i Regentovih kuvara uspješno održavaju već treću godinu za redom. Za zabilježiti & degustirati: u avgustu su Vikendi malina organizovani u našem Gourmet-u, gdje se nalazi širok izbor tartova od malina, kolača, torti, makarona, voćnih čajeva i gaziranih pića. Septembar donosi osvježavajući asortiman poslastica od limuna tako da ćemo ljeto ispratiti uz vitamin C.

Regent Porto Montenegro at nightREGENT JE KAO NOVITET PREDSTAVIO DOGAĐAJ DAN ZA SUŠI, U OKVIRU KOJEG ĆE SUBOTAMA TOKOM LJETA SLUŽITI OVAJ SPECIJALITET JAPANSKE KUHINJE UPARIVANJE SA IZBOROM ČAJEVA ILI PAK SAKEOM


Život Gourmet Cornera

Život Gourmet Cornera je kosmopolitski: domaći svoju prvu jutarnju kafu naručuju “na mote” (pokretima) te svoju redovnost argumentuju kvalitetom usluge koji je nemjerljiv u odnosu na sve ostale kafiće i restorane u okruženju. Pastry and coffee at Secret GardenStranci koji su Crnu Goru izabrali za drugi dom ili pak destinaciju za odmor na svom jeziku naručuju kafu sa “coffee please” ili “as usual” što se odnosi na ponudu happy trio koji za promo cijenu obuhvata kafu po želji, kroasan i sok od narandže ili se čaj traži sa “dobri denj, čaj molim”.


Ljubitelji „joie de vivre“ životne filozofije i francuskog stila života naći će kvalitetan izbor peciva poput praznog kroasana, kroasana sa šunkom i sirom, čokoladnim kremom ili kremom od lješnika ili pak voćne opcije – jabuke


Jutarnji žamor (onih koji su već bili na trčanje ili pak onih još snenih), mnoštvo jezika, miris svježeg voća, peciva i kafe se ovdje prepliću kroz elegantne stubove, miris jasmina i zvuk vodoskoka na terasi. Razlika između ovog kafe restorana ili omiljenog pariškog lokala samo je u “dobar dan, izvolite”. 

 

 Caffe Montenegro logo bijeli

Jedini specijalizovani časopis o ugostiteljstvu i turizmu u Crnoj Gori

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

E-mail: redakcija.caffemontenegro@gmail.com

Podgorica

 

CAFFE MONTENEGRO u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!